дом Общество Седем очарователни шуменки станаха част от календара „Девойко, мари хубава“ 2018

Седем очарователни шуменки станаха част от календара „Девойко, мари хубава“ 2018

0
ДЯЛ
Снимка: Българските корени

Седем очарователни шуменки са част от календара „Девойко, мари хубава“ 2018. Това е календар с български автентични народни носии, съхранявани в музеи на територията на България. По този повод „Българските корени“ и Регионален Исторически Музей – Шумен канят на официално представяне на календарите на “Българските корени” за 2018 година, което ще се състои на 28-ми ноември (вторник) 2017 г., от 17:30 ч. в Регионален Исторически Музей -гр. Шумен зала „Вяра и сила“.
Ще се запознаете на живо с красивите момичета от Шумен, украсили този календар, с уредниците от музея – консултанти на проекта, както и с част от екипа на „Българските корени“. Проектът „Българските корени” е плод на любовта към България.
В календара „Девойко, мари хубава“ са представени „оживели“ носии от Исторически музей – гр. Разлог, Регионален етнографски музей – Пловдив, Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство в гр. Трявна, Регионален исторически музей – гр. Шумен, Исторически музей в гр. Попово.
Календарът е с размери 32 х 49 см, 14 листов, луксозно изпълнение, а цената му е 15 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт догодина: Детските градини в Шумен минават на делегиран бюджет
Следваща статияЗакърпиха уличните кратери в „Дивдядово“ (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here