дом Култура Отличиха изявени творци за Деня на Шумен

Отличиха изявени творци за Деня на Шумен

0
ДЯЛ

Кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова връчиха отличията за постижения в изкуството и културата на изявени шуменски творци на специална церемония по време на тържествената сесия, посветена на 11 май – Деня на Шумен.
Милчо Ванчиков получи отличието в раздел „Литература“ за книгата си „Ти трябва да се лекуваш“. Колективната награда в категорията бе връчена на авторите на сборника „Слово, образ и звук“ – писатели, художници и музиканти. Получиха я Мариана Петкова и Ирина Василева, съставител и художник на сборника. Съби Събев бе отличен с индивидуалната награда в раздела за театър. Екипът на спектакъла „Последната нощ на Сократ“ на ДКТ „Васил Друмев“ получи колективната награда в раздела. Директорът на театъра Димитър Димитров, благодари за признанието и покани шуменци на театралния фестивал „Нова българска драма“, който се открива тази вечер в Шумен. Индивидуалната награда за музика получи д-р Калина Василева, диригент на Симфониета Шумен, а колективната – Градският духов оркестър „Михаил Биков“ с диригент Христо Атанасов. Учителят по хореография в СУ „Сава Доброплодни“ Борис Иванов взе индивидуалното отличие в категорията за танц, а колективната награда – танцовата формация „Танцувалня“ с ръководител Грациела Стоянова. Арх. Красимир Генов и арх. Явор Генов от „Студио Г“ ЕООД получиха колективната награда за постижения в архитектура. Художничката Ферия Якубова, която се занимава с дигитално изкуство, получи индивидуалната награда в раздела за приложни изкуства. Въпреки пандемията 2020 година бе много успешна за Ивайло Сакелариев и той бе отличен с наградата за фотография, а колективната награда в категорията за кинотворби бе връчена на киноклуб „Мадарски конник“. Калоян Тодоров получи индивидуалната награда за изобразително изкуство, а с колективната – Дружеството на шуменските художници.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтартира проект „Патронажна грижа + в Община Нови пазар”
Следваща статияИлтер Бейзатов е избран в състава на Изпълнителната комисия на ГЕРБ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here