дом Общество Ново предложение: 125 000 лева годишна концесия за „Арена Шумен“

Ново предложение: 125 000 лева годишна концесия за „Арена Шумен“

0
ДЯЛ

По време на днешното заседание на Общинския съвет в Шумен бе дискутиран планът за действие за общинските концесии за периода до 2020 година. Бурни дебати предизвика концесионната такса в размер на общо 200 000 лв. за целия 20-годишен срок или по 10 000 лева на година. По време на заседание на икономическа комисия, общинските съветници предложиха тя да бъде вдигната на 60 000 лева за година.
„Няма човек, на когото тази зала да е по-мила. „Арена Шумен“ е не само моя голяма мечта, но и мечта на шуменци и много кметове преди мен. Аз ще се стремя да я съхраня. Кой според вас ще даде 120 000 лева годишно? По тази причина, от тук на сетне, аз няма да правя следващо предложение за отдаване на концесия от мое име. Ако има предложение от друг – аз ще го поканя и вие ще решите“, заяви кметът Любомир Христов. По думите му няма аргументи в направените предложение и не е направен анализ, за да бъде искана такава концесия. Общинският съветник от БСП Веселин Пенчев изказа мнение, че цифрата е „смешна“, но всички други предложения също не са добри, защото няма анализ на ползите и разходите. След бурна размяна на реплики кметът заяви – „Щом ще е като на сватба, да е като на сватба. Аз променям Докладната и казвам таксата да е 125 000 лева на година“.
Общинският съвет одобри идеята и гласува новото предложение – годишната концесия да бъде в размер на 125 000 лева или 2 500 000 за 20 години. Освен тази, друга много спорна точка бе гласуваното изменение в Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги. Те касаят таксите за ползване на многофункционална зала „Арена Шумен“. Според предложението, наемът ще варира от 1 500 до 3 000 лв. без ДДС за 12 часа. Общинските съветници гласуваха и да бъде прието изграждането на общинска тенис база.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХулиган би младеж на пътя, нападна го с тояга и в дома му
Следваща статияДен на траур в памет на жестоко убитото семейство в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here