дом Общество Ден на траур в памет на жестоко убитото семейство в Каспичан

Ден на траур в памет на жестоко убитото семейство в Каспичан

0
ДЯЛ

Утрешният 28 септември е обявен за Ден на траур от Община Каспичан в памет на жестоко избитото семейство, чиято смърт разтърси не само малкото градче, но и цяла България.
Както вече 24shumen.com писа, телата на четирима членове на семейство Великови бяха открити вчера малко след 9.00 часа сутринта на ул.“Раковска“ в Каспичан. 2 часа по-късно за кървавото четворно убийство бе задържан 64-годишният Петър Димитров, племенник на най-възрастната жертва. Петър е пенсионер, неосъждан, неосвидетелстван, живее в Каспичан от 2015 година. По данни на съседи и роднини той е агресивен, неконтактен, често употребява алкохол.
Причина за касапницата се оказа спор за имот – къщата, в която е извършено убийството. Междуроднинският конфликт тлеел от години. Това съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на ОДМВР-Шумен Ялчън Расим.
Оказа се още, че през 2015 година са получавани сигнали за скандали между роднините.
След задържането му Петър е направил пълни самопризнания. В хода на следствените действия в жилището му са намерени множество предмети, които са съотносими към тежкото престъпление. Дрехите, с които е бил в деня на убийството, са намерени в пералнята след опит да заличи следите си. По данни на съдебния лекар убийството е извършено точно в деня, когато е било видяно и за последно семейството – 24 септември.
Тепърва предстои да бъде установена последователността на умъртвяването на четирите лица. Днес ще бъдат извършени аутопсиите на четирите жертви, поясни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.
„За съжаление, тези престъпления зачестяват, стават все по-тежки и агресивни. Кризата на морал в обществото трябва да се преодолее по някакъв начин“, добави Георгиева.
В Общината няма подавани сигнали за скандали между жертвите и убиеца. „Семейството беше познато в града и това е причина за тежкото преживяване на случая от обществеността. Дъщерята беше медицински работник, майката беше активен самодеец, ръководител на един от пенсионерските клубове в града“, това заяви кметът на Каспичан Милена Недева за Нова ТВ. Тя уточни още, че не познава убиеца, тъй като пребивавал в града отскоро.
Община Каспичан ще поеме разходите за погребенията и на четирите жертви.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНово предложение: 125 000 лева годишна концесия за „Арена Шумен“
Следваща статия72 часа арест за заподозрения за клането в Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here