дом Спорт Малките баскетболистки на Шумен разбиха „Черно море“ и “ Академик Варна“

Малките баскетболистки на Шумен разбиха „Черно море“ и “ Академик Варна“

0
ДЯЛ

Тази година Баскетболен клуб Шумен поднови своите участия в състезания на Българска федерация по баскетбол в женското направление. За първа година отборът с най-малките момичетата до 12 години, участва в турнир. Те играят в група Б на регион „Добруджа“.
Още на първия турнир за годината малките баскетболистки от Шумен показаха страхотни умения и съвсем заслужено постигнаха две изразителни победи. Първата срещу силния отбор на Черно море Одесос с 46:14, а втората победа бе срещу Академик Варна с 91:5.
Още в първия си мач за сезона, момичетата водени от треньора Милчо Колев излязоха мотивирани за победа и това си пролича от първите минути. Срещу отбора на Черно море Одесос, нашите момичета влязоха много надъхани в двубоя и за кратко време поведоха убедително в резултата. Само за една четвърт малките шуменки направиха разлика от 9 точки. Втората петица на нашия отбор също показа добри умения и благодарение на добрата си защита продължи да увеличава преднината. Второто полувреме също започна добре за нашия тим, варненки обаче не се даваха и също заиграха добре в защита, като дори на моменти, в желанието да спрат добрите атаки на нашия отбор, бяха по-груби в единоборствата. Това не уплаши нашите момичета и след стабилно изиграни трета и четвърта четвърт те затвориха срещата при 32 точки актив – 46:14.
Във втория двубой, шуменки бяха още по-убедителни. Самочувствието от победата в първия мач, а и по-добрите технически умения бяха в основата на втората победа срещу Академик Варна. Треньорът на Шумен пусна в игра всички момичета, а те показаха, че имат качества за баскетболистки. Успехът за нашия тим дойде при резултат 91:5, като Шумен даде заявка да бъде сред най-силните отбори в регион „Добруджа“ този сезон.
Шуменки ще играят срещу четвъртия отбор в група Б на региона – Стар Баскет също от Варна и още един двубой срещу Черно море Одесос във втория турнир, който е предвиден за 08.12.2017, отново в град Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАдвокат Иван Георгиев: Ще обжалваме пред ВАС решението за отменените текстове от Наредба № 1
Следваща статияДемонстрационен камион на SIEMENS в Шуменския университет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here