дом Общество Адвокат Иван Георгиев: Ще обжалваме пред ВАС решението за отменените текстове от...

Адвокат Иван Георгиев: Ще обжалваме пред ВАС решението за отменените текстове от Наредба № 1

0
ДЯЛ

Адвокатите на Общинския съвет в Шумен ще обжалват решението на Административния съд, с което се отменят текстове от Наредба за поддържане и опазване на обществения ред.
Атакувани от религиозната организация „Свидетели на Йехова“ са чл.5, ал.5 и 6, с които се забранява извършването на религиозни обреди и служби в близост до културни институти и детски заведения, както и извършване на религиозна пропаганда по домовете. Съдът е констатирал, че е налице личен, непосредствен правен интерес от оспорване на част от Наредбата, от страна на жалбоподателите – „Свидетели на Йехова“.
„Волята на Общинския съвет е да обжалваме пред по висша съдебна инстанция – Върховния административен съд. Ще подготвим жалба с адвокат Даниела Русева, като уточним как ще организираме защитата“, заяви за 24shumen.com адвокат Иван Георгиев. „Аз съм настроен за обжалване на решението. Но в никакъв случай няма да взема еднолично решение. Следобeд ще се консултирам с членове на Правната комисия към Общинския съвет – адвокатите Пламен Петков и Даниела Русева“, каза потърсен за коментар на отменените от Административния съд текстове председателят на местния парламент проф. Борислав Беджев. Той изрази благодарност към адвокат Даниела Русева за работата й по делото.
Освен Шумен, съдебни състави в четири града – Стара Загора, Кюстендил, Бургас и Габрово разрешиха на нетрадиционното за страната вероизповедание, чрез свои емисари, да чукат свободно по вратите на гражданите и да ги безпокоят по всяко време. Вече е ясно, че Общинските съвети ще обжалват съдебните решения.
От Дирекцията по вероизповедания към Министерския съвет категорично отказаха коментар. След като съдебните състави са се произнесли срещу наредбите на общинските съвети изводът е, че има нередности, и съветниците да отговорят защо са ги допуснали, все пак изрази мнение експерт от Дирекцията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНадежда за питомците на приюта в Шумен
Следваща статияМалките баскетболистки на Шумен разбиха „Черно море“ и “ Академик Варна“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here