дом Общество Кметът на Велики Преслав: Нека Страстната седмица бъде изпълнена с вяра, смирение...

Кметът на Велики Преслав: Нека Страстната седмица бъде изпълнена с вяра, смирение и единство

0
ДЯЛ

Днес изтича един месец от въвеждането на извънредно положение в страната, поради пандемичното разпространение на COVID – 19. Един месец от живота на всеки от нас, несравнимо различен и нетипичен. Месец на въведени строги ограничения и забрани, изпълнен с безпокойство и тревожност. Месец, в който животът ни се преобърна. Това заявява в обръщение към жителите на Велики Преслав кметът инж. Янко Йорданов.
Той припомня: много останаха без работа и доходи, други го прекараха поставени под карантина. Децата ни започнаха да учат дистанционно, на служителите им се наложи да работят от домовете си. Месец, в който посланието да си останем вкъщи и социалната дистанция станаха символ на безопасност и здраве. „Църковните камбани раздираха вечерното небе във всеобща молитва за изцеление. Ръкопляскахме на медиците в знак на подкрепа и благодарност, и се надяваме, че чрез ударите на дланите на ръцете си ще успеем, като изплашена птица да прогоним по-бързо лошото”, продължава градоначалникът.
Той посочва, че в този период като кмет му се е наложило да взема бързи и важни решения, за да гарантира здравето на всички съграждани.
А служителите на Общинска администрация Велики Преслав и нейните структури, пряко ангажирани с изпълнението на въведените извънредни мерки са работили отговорно и адекватно.
Кметът отбелязва, че на територията на общината се изпълниха и продължават да се изпълняват всички мерки препоръчани от Националния кризисен щаб и заповедите на министъра на здравеопазването;
С наличните ни сили и възможности, и с получените ценни дарения, успяхме да осигурим необходимите предпазни средства като маски, ръкавици за еднократна употреба, дезинфектанти и почистващи препарати. Приоритетно, с лични предпазни средства в т.ч. и защитни облекла са осигурени общопрактикуващите лекари, работещите в социалния патронаж, детската кухня, МБАЛ „Велики Преслав“ и др. С част от консумативите бяха снабдени персоналът и потребителите на услуги по изпълняваните от общината проекти: „Патронажна грижа“ и „Топъл обяд“. С лични предпазни средства са осигурени и другите общински структури и звена;
С помощта на общинския здравен медиатор маски и информационни материали достигнаха до по-голяма част от населението в ромската махала;
Маски получиха, както много жители на града, така също и във всички села на общината;
С помощта на доброволците от доброволното формирование към общината редовно се дезинфекцират териториите за обществено ползване в населените места;
Органите на МВР извършват непрекъснато проверки на лицата поставени под карантина за нейното спазване. Проверки се правят и съвместно с кметовете на селата и служители от администрацията;
В ежедневната ни работа помощ ни оказват и доброволците, които осигуряват лекарства и стоки от първа необходимост на възрастни, болни и самотно живеещи наши съграждани.
„В този труден месец показахме, че можем да бъдем единни, да се подкрепяме и взаимно да си помагаме. че можем да даряваме. Благодаря на личните лекари, на екипите на МБАЛ „Велики Преслав“, ЦСМП, Районно управление на МВР, РСПБЗН, Домашен социален патронаж, кметовете на села, на всички дарители и доброволци за съпричастността и подкрепата в това непознато за всички ни изпитание”, е равносметката в дни на пандемия и криза.
Кметът благодари и на всички съграждани за проявената от тях загриженост и дисциплинираност през този месец.
„Скъпи съграждани,
Според православния календар днес е Велики понеделник! Започва Страстната седмица, изпълнена със смирение захранващо вярата, укрепващо надеждата и единството.
Надявам се и вярвам, че в тези трудни времена на изпитание и изолация в най-светлите християнски празници, всички заедно ще успеем да преминем и през предстоящите дни с необходимата отговорност и самосъзнание, за да успеем да се насладим на едно щастливо лято!
Нека бъдем разумни и здрави, както досега”!, завършва емоционалното послание към гражданите на старата столица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБюрото по труда с важна информация за безработни и работодатели
Следваща статияЗа 1 ден: Варненската полиция състави 22 акта за липса на маска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here