дом Общество Бюрото по труда с важна информация за безработни и работодатели

Бюрото по труда с важна информация за безработни и работодатели

0
ДЯЛ

Бюрото по труда в областния град информира безработните лица от общините Венец, Хитрино и Шумен, че разполага с финансови средства за сключване на договори за стимулиране на мобилността и/или предприемачеството по насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през април 2020 година. Мерките за насърчаване на териториалната мобилност на безработни лица насочени/наети на работа извън границите на населеното място по местоживеене(чл.42 от ЗНЗ)са:
– за ежедневни транспортни разходи от и до месторабота – до 50 % от действително направените разходи за период до 12 месеца при сключен трудов договор – за представяне пред работодател – еднократно (до 122 лева) (чл.42, ал.2 от ЗНЗ) – 664 лева;
– за наемане на работа в населено място, отстоящо на повече от 50 км от населеното място по настоящ адрес – разходи за такси за детски ясли, детски градини, наем на жилище, такси за ползване на интернет (до 200 лева) (чл.42, ал.3 от ЗНЗ) -1229 лева.
Двугодишен план за обучение, провеждано от БГЦПО – 48833 лева.
Работодателите от трите общини могат да кандидатстват и за сключване на договори за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през април 2020 година.
Мерките са за насърчаване на работодателите (в съответствие с чл. 50, ал. 3 от ППЗНЗ), които разкриват работни места и наемат безработни лица с трайни увреждания.
Бюрото ще финансира и програми за обучение на заети лица от микро и малки предприятия, по реда на чл. 63 ал.1 т.3 от ЗНЗ, както и обучение на заети лица от средни предприятия, по реда на чл. 63 ал.1 т.3 от ЗНЗ.
Допълнителна и конкретна информация може да се получи в Дирекция “Бюро по труда” – Шумен, както и на телефонен номер – 054800324.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАдминистративният съд няма да провежда открити съдебни заседания до 13 май
Следваща статияКметът на Велики Преслав: Нека Страстната седмица бъде изпълнена с вяра, смирение и единство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here