дом Бизнес Започнаха летните ремонти на улици в Шумен

Започнаха летните ремонти на улици в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Летните ремонти на улици в Шумен започнаха. За преасфалтиране от местния бюджет са заделени 1 600 000 лева. Други 200 000 лева са отпуснати за изкърпване на настилките. Това оповести на брифинг днес кметът на Шумен Любомир Христов.

Снимка: 24shumen.com

Той бе на оглед на новоизграждащата се улица „Ген. Радецки“ в квартал „Боян Българанов“. На огледа бе и зам.-кметът Боян Тодоров. Той коментира, че повечето улици в жилищния комплекс са правени по време на изграждането му, а целта е била да обезпечат строителните дейности.

Снимка: 24shumen.com

„От десетки години тук не са правени улици. Тези, които съществуват нямат имена. Целта ни е всичко да влезе в регулация и да облагородим и прилежащите пространства около блоковете. “, обясни и кметът Любомир Христов. По-късно той инспектира и ремонта на улица „Кирил и Методий“, където се полага нов асфалт и се реновират тротоари. Ще бъдат сменени и най-старите стълбове.
Най-старите електрически кабели в Шумен също ще бъдат подменени. Този сезон се предвижда да се положи асфалт и на част от малките улички в центъра на града.
Община Шумен има намерение да изтегли 15 000 000 лева заем за ремонт на 86 улици в Шумен. Други 3 000 000 са нужни за ремонт на улиците в селата на общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа шести път се провежда конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“
Следваща статияПремиерът към областните управители: Задача №1 – никакви нередности на изборите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here