дом Политика Премиерът към областните управители: Задача №1 – никакви нередности на изборите!

Премиерът към областните управители: Задача №1 – никакви нередности на изборите!

0
ДЯЛ

Нашата задача е да не допуснем нередности на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.
Това заяви служебният премиер Стефан Янев при представянето на новоназначените областни управители в Гранитна зала на Министерски съвет.
„Основната цел на съвещанието е провеждането на честни и прозрачни избори. Този ангажимент е и на други органи в държавата, но всички наши усилия ще бъдат посветени на извънредните парламентарни избори на 11 юли“, обясни Янев.
Другата задача освен провеждане на честни и прозрачни избори, е да не бъдат допуснати негативи, на които хората били свидетели, да се ограничат практиките, които след изборите водят до една полемика и динамика в говоренето. Целият процес е базиран на машинното гласуване и всички решения, които до момента са взети, не са нови, знаят се. Въпреки това, по думите на Янев сме поставени пред едни нови предизвикателства.
Според него предизвикателствата за изборите са и пред ЦИК – за машините за гласуване, сертифицирането им и дали машините ще имат подходящото информационно и друг вид осигуряване, което позволява бързо и ефективно да се гласува и да не се създават предпоставки в СИК да се получават опашки и напрежения. Всички въпроси предстоят да бъдат решени и Янев е сигурен, че както от страна на изпълнителната власт, така и от областните управители въпросите за изборите да бъдат решавани бързо и ефективно.
Стефан Янев настоя за готовност, за гъвкавост и ефективни решения, които да водят към легитимни избори, избори, които са достатъчно честни и прозрачни, за да бъдат разпознати от българските граждани. Той призова областните управители честно да изпълнят ангажиментите си, в тясна координация с органите на местната власт.
Премиерът очаква областните управители да подходят отговорно и се надява те да отговорят на стандартите за честни и прозрачни избори, да демонстрират професионализъм.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочнаха летните ремонти на улици в Шумен
Следваща статияВеселин Пенчев, Лили Петрова и д-р Красимира Бунова няма да са в листата на БСП

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here