дом Култура За шести път се провежда конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

За шести път се провежда конкурсът „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

За шести път в Шумен ще се проведе Националният конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Организатор на творческата надпревара е СУ „Сава Доброплодни“. Проявата се провежда под патронажа на кмета Любомир Христов. Наградите са осигурени от Община Шумен.
Официалното откриване е на 5 юни от 9.30 часа в СУ „Сава Доброплодни“.
Тази година в изданието на конкурса участват близо 450 деца от цялата страна. Те ще се надпреварват в три основни раздела – изобразително изкуство, пеене, танц.
В категория „Изобразително изкуство“ са получени 200 рисунки от 17 населени места в страната. Тази година темата на конкурса е „Предания и легенди от моя роден край“. Утре представително професионално жури ще оцени творбите.
В направление „Дигитална рисунка и видео“ участват деца от цялата страна. Те са на възраст между 10 и 12 години. Надпреварата е нова и се провежда за втори път, като тази година има два пъти повече участници от предходната.
Традиционно в направление музика има три раздела – народно пеене, класическо и поп пеене. Малките певци са над 200. Първият предварителен кръг на конкурса премина онлайн. В Шумен идват финалистите. Победителите в този раздел печелят и звукозапис в Радио Шумен.
В категория „Танц“ заявка за участие са подали 20 състава. Надиграването ще се проведе в Народно читалище „Тодор Петков“.
Победителите ще бъдат отличени след края на конкурсната програма в отделните категории.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕвропейската седмица на физическата активност и спорта – MOVEWeek в Шумен
Следваща статияЗапочнаха летните ремонти на улици в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here