дом Криминале Арестуваха двама, превозвали в колите си общо 440 кг нарязан тютюн (снимки)

Арестуваха двама, превозвали в колите си общо 440 кг нарязан тютюн (снимки)

0
ДЯЛ

Полицейски служители от ОДМВР- Шумен иззеха 440 кг тютюн без бандерол. Акцизната стока е открита в два автомобила, които били спрени за проверка край преславското село Веселиново. Вчера, малко след 5.00 часа сутринта, полицейски екип, който работел по безопасността на движението в селото забелязал „Ауди“ А4 и „Форд“ Фокус, които се движили един след друг. Водачите рязко намалили скоростта си на движение, след като забелязали патрулния автомобил.
Подозрителното им поведение на пътя станало причина униформените да ги спрат за проверка. При проверката в купето на „Форд“-а са намерени множество черни чували с тютюн, багажникът на „Ауди“-то също бил пълен с акцизна стока. Извършен е оглед от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към областната дирекция и техни колеги от Велики Преслав.
Изяснено било, че водачът на „Форд“-а Г.П. /30г./ от град Гоце Делчев превозва 350 кг тютюн без акцизен бандерол. 90 кг от акцизната стока е превозвал М.М /38г/ от същия град, който бил зад волана на „Ауди“-то. Тютюнът е иззет.
Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП- Велики Преслав. Работата по документиране на престъплението продължава под негов надзор.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУлиците в Шумен отново се превърнаха в ледена пързалка
Следваща статияМъж си „набра“ половин кубик дърва без разрешително

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here