дом Общество ЕНЕРГО-ПРО с готовност да отмени спирането на тока на ВиК Шумен и...

ЕНЕРГО-ПРО с готовност да отмени спирането на тока на ВиК Шумен и ВиК Добрич

0
ДЯЛ

Планираното прекъсване на електрозахранването на ВиК Шумен и ВиК Добрич ще бъдe отменено при пълно изплащане на задълженията на двете дружества към ЕНЕРГО-ПРО. Съобщиха от фирмата.
Компанията разчита на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок задълженията за консумирана електроенергия в размер на 10,5 млн. лева чрез Български ВиК холдинг. Обявеното вчера планирано прекъсване на електрозахранването е крайна мярка, предприета с единствената цел да се ограничи натрупване на още по-големи дължими суми, както и да се защити интересът на всички останали редовни клиенти, и ще се извърши по предварително обявения график, стартиращ от 29.09.2020г.
ЕНЕРГО-ПРО се стреми да е лоялно и винаги проявява разбиране към затрудненията на своите клиенти. В случая с други социално отговорни институции, каквито са дружествата от ВиК сектора, основната цел е постигането на договорености чрез двустранни преговори. Такива са провеждани през годините и ЕНЕРГО-ПРО е правило многократни компромиси за запазването на добрия тон и взаимоотношения. Ръководството на електроснабдителното дружество силно се надява този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен, за да може да продължи нормално да изпълнява своите оперативни дейности съгласно лицензионните си задължения.
Както 24shumen.com вече информира на 2 октомври ще се проведе Общо събрание на съдружниците на ВиК-Шуме, където ще се гласува получаването на 7 500 000 лева от Българския ВиК холдинг за погасяване на просрочени задължения за ток на водното дружество в Шумен. Така местното ВиК ще може да изтегли необходимият му заем, за да стартира мегапроекта за изграждане на пречиствателна станция за питейни води и нов довеждащ водопровод от язовир „Тича“. Средствата са в размер на 126 564 455лева по Оперативна програма „Околна среда“. Съфинансирането от страна на ВиК-Шумен е в размер на 33 182 270 лева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинерална вода за социално слаби от „Мътница“ осигури БЧК-Шумен
Следваща статияБългаро-турската търговско-индустриална камара с нов договор за сътрудничество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here