дом Общество Българо-турската търговско-индустриална камара с нов договор за сътрудничество

Българо-турската търговско-индустриална камара с нов договор за сътрудничество

0
ДЯЛ
?

Българо-турската търговско-индустриална камара в Шумен и Търговско-промишлената палата на Перм подписаха меморандум за сътрудничество. Подписи под документа положиха Фикрет Индже, председател на УС на БТТИК и Юлия Вавилова, почетен представител на Търговско-промишлената палата на Перм. Целта е да се обединят усилията и възможностите в подкрепа на бизнеса от трите страни.

?

„В условията на пандемия бизнесът във всички страни изпитва затруднения и трябва да се търсят всякакви възможности за помощ. Целта ни е да окажем подкрепа и да бъдем посредник между турския и руския бизнес, чрез нашите контакти и връзки в Турция, като от това сътрудничество се възползват и български фирми, това включва участие в панаири, изложения, организиране на бизнес пътувания и др.“, заяви на пресконференция Венцислав Венков, изп. директор на БТТИК. От своя страна Юлия Вавилова посочи, че през последните пет години Търговско- промишлената палата на Перм работи много активно в направление на бизнеса на територията на балканските страни. „Много наши предприятия и фирми искат да работят в Турция. Имаме добър опит в работата с България, имаме съвместни контракти, перспективите за обща работа са много положителни. Вярвам, че това сътрудничество ще бъде полезно за всички страни по меморандума и че ще можем да използваме взаимоизгодно ресурсите на всяка от страните- добрите иновативни технологии на нашите фирми, човешкия и природен ресурс на България и Турция и ще правим успешен бизнес заедно. Нашият бизнес иска да работи с турските предприемачи, с предприемачи от България и ЕС.
Гледаме на България като удобна платформа за такъв тип многостранно сътрудничество и със съдействие на Българо– турската търговско- индустриална камара ще го направим реално и с конкретни резултати“, каза Юлия Воловна. Председателят на УС на БТТИК Фикрет Инджe изрази задоволство от подписването на меморандума, което слага началото на комуникацията между двете страни. „Изключително сме щастливи да сме домакин и да посрещнем г-жа Юлия Воловна. Надявам се, че тази първа среща ще бъде последвана от редица други занапред, Пермски регион е ключов район, с развитие на високи технологии. За първи път сключваме протокол за сътрудничество с друга държава и съм изключително щастлив и горд. Вярваме, че нашите бизнесмени и тези от Перм и Турция ще могат да реализират много добри проекти в синергия. Каним представители на бизнеса от Перм за участие в панаири и изложения, които се организират в Турция, като ние от Камарата ще поемем организацията на всичко необходимо в тази връзка. И сега, след полагането на подписите, е време не за говорене, а за действие“, каза още Фикрет Индже.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕНЕРГО-ПРО с готовност да отмени спирането на тока на ВиК Шумен и ВиК Добрич
Следваща статияБТТИК ще помага на търсещи и предлагащи работа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here