дом Спорт Грациите от „Ритмик“ доминираха в Националния фестивал на мажоретния танц

Грациите от „Ритмик“ доминираха в Националния фестивал на мажоретния танц

0
ДЯЛ

Състезателките на клуб „Ритмик“-Шумен доминираха на XI-ноно издание на Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“. Турнирът се проведе в Шумен през уикенда.
Грациите от „Ритмик“ са първи в IV възрастова група. Втори са мажоретките от Свиленград. Третото място е за момичетата от Русе, а четвърти са състезателките от град Левски.
В III възрастова група победители са мажоретките от „Прима“ Нови пазар. Втори са състезателките на Русе, а трети – момичетата от Бургас.
Първи във II възрастова група са клуб „Прима“ от Нови пазар. Втори са състезателките от Свиленград, а трети – от град Левски.

Дисциплината „Параден корпус“ спечелиха представителките на Нови пазар.
Шуменските грации се класираха първи в III възрастова група в дисциплината „Традиционал корпус“. Тук втори са представителките от Тервел. В същата дисциплина във II възрастова група първи са мажоретките от Русе, а втори състезателките от град Левски.
След финалните изпълнения класирането в категория „Пом-пон“ доби следния вид:
Във II възрастова група първи са мажоретките на СУ „Трайко Симеонов“ от Шумен. Втори останаха представителките на град Левски, а трети момичетата от Русе.
В III възрастова група първи са мажоретките от Тервел. На второ и трето място са грациите от Русе.
При най-големите отново доминираха момичетата от клуб „Ритмик“. След тях останаха състезателките от Русе и град Левски.
Клуб „Рок старс“ от Русе грабна наградата за дебют. „Прима“ от Нови пазар спечели за оригинална хореография. В категория „Пом-пон“ композицията на „Ритмик“ впечатли журито и то присъди отличието за хореография на шуменските момичета.
Призът за отбор с най-добър стайлинг грабнаха представителките на „Екстрийм“ от Русе.
За най-атрактивна мажоретка бе обявена Десислава Пенева от „Рок старс“ от Русе.
Специални награди получиха и близначките от „Ритмик“-Шумен, които днес са рожденички.

При най-малките мажоретки от детските градини организаторите бяха осигурили купи и медали за всички участници.
В тазгодишното XI издание на Националния фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник“ участваха 450 състезателки от 20 клуба от Шумен, Бургас, Варна, Русе, София, Свиленград, Тервел, Левски, Горно Оряховица и Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОкръжен следствен отдел – Шумен търси главен експерт – криминалист
Следваща статияСтефан Цанев: Примитивният реализъм в театъра е нетърпим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here