дом Политика Стефан Янев: Недопустимо е една политическа сила да отказва да комуникира с...

Стефан Янев: Недопустимо е една политическа сила да отказва да комуникира с хората

0
ДЯЛ

Част от политическите сили отказаха да говорят с хората и на хората. Недопустимо е една политическа сила да отказва да комуникира. Това заяви преди началото на правителственото заседание днес служебният премиер Стефан Янев, който коментира изборите на 11 юли и политическата ситуация след тях.
„Недопустимо е да отказваш политическо взаимодействие. Неколкократно призовавах политическите партии и коалиции да канализират обществените искания в смислени политически решения“, заяви Янев.
Като обезпокоителна тенденция той посочи ниската избирателна активност. „Политическата апатия е опасно явление и партиите трябва да ангажират повече политически субекти в избирателния процес. Ако бяха вложили усилия в това, а не в критика към служебното правителство, щяхме да имаме по-голяма избирателна активност“, категоричен бе Янев и добави, че в предизборната кампания е липсвал политическия дебат и отбеляза, че вота е категорично е показал, че българите търсят нов политически елит.
„Има нужда от промяна, която да гарантира правила, да консолидира националните усилия по пътя на просперираща икономика. Страната ни се нуждае от нова перспектива, водеща до бърз икономически растеж, стимулиране на секторите с висока добавена стойност и програма, която да постави за свои приоритет справянето с демографската криза“. Според служебния премиер нужно е да се възстанови баланса между регионите в страната. Това може да се постигне чрез децентралиазция. Подпомагането на бизнеса в по-слабо развитите региони, реформа в образователната система трябва да се разглеждат като основни приоритети.
„Корупцията подкопава устоите на демокрацията, а всички нас прави бедни и обречени на безперспективност. От всички граждани зависи върховенството на закона да се съблюдава. Време е да имаме реално съдебна реформа. Време е да направим институциите работещи. Призовавам българските граждани да следят политическия процес и да изискват много. Важно е да съхраним достойнството на нашата държава. Трябва да работим градивно за обществения интерес“, заяви в заключение служебният премиер Стефан Янев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзборите: ДПС и ГЕРБ-СДС печелят по четири общини, ИТН и ДБ вземат по една
Следваща статияКонцерт, посветен на проф. Венета Вичева днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here