дом Общество Скок на острите заразни заболявания в областта, грипът удря в края на...

Скок на острите заразни заболявания в областта, грипът удря в края на януари

0
ДЯЛ

През изминалата седмица са регистрирани 142 случая на остри заразни заболявания срещу 82 случая за предходната седмица. От тях 87 са случаите на остри респираторни заболявания и грип срещу 64 за предходната седмица, съобщават от РЗИ-Шумен.
Регистрирани са и 47 случая на варицела срещу едва 6 за предходния отчетен период.
Междувременно Световната здравна организация предупреждава, че се очертава тежък грипен сезон. Бумът на болни се очаква да бъде в България края на месец януари.
Специалистите са категорични, че трябва да се прави разлика между грипно и вирусно заболяване, но това не е никак лесно. За да се разболее някой от грип, трябва да има данни, че е имал контакт с такъв болен. Характерното за грипа е, че ако сутринта си здрав, следобед може вече да си болен. За разлика от други заболявания, които показват, че ще настъпи нещо, при грипа може човек да посочи часа, в който се е разболял. За него са характерни болки в ставите, болки в очите и една изключителна обща интоксикация. Болният е отпаднал, не му се работи, няма настроение, има висока температура над 38 градуса и е на легло. При болните с обща настинка водещото е кихане, което при грипа го няма, а температурата е под 38 градуса.
Най-важното е болните да остават вкъщи, препоръчват още специалистите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщинското предприятие „Чистота“ в готовност да почиства Шумен
Следваща статияИнвестират 95 млн. лв. във водопроводната мрежа, цената на водата плавно ще се повишава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here