дом Общество Общинското предприятие „Чистота“ в готовност да почиства Шумен

Общинското предприятие „Чистота“ в готовност да почиства Шумен

0
ДЯЛ

Общинското предприятие „Чистота“ има готовност да поеме почистването на голяма част от Шумен. Предприятието вече е почти оборудвано с необходимата техника, в момента се организира предстоящата работа и се подготвят екипи, стана ясно на днешния изнесен брифинг. С три нови сметосъбиращи машини вече е оборудвано общинското предприятие „Чистота“. Камионите са „Мерцедес“, два от тях са с вместимост 16 кубика, а третият е 20-кубиков и в момента се намират в двора на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в „Дивдядово“. Предстои доставката на контейнери, мотометачка и мотомиячка. С тях през пролетта ще започне събирането и извозването на сметта на половината от територията на града, т.е. в районите, където ще работи общинското предприятие.
Имаме обществена поръчка във връзка със създаването на предприятието по чистота, увеличаваме неговия капацитет назначаваме хора, заяви зам.-кметът по строителство и екология инж.Боян Тодоров. Миналата година получихме три сметоизвозващи камиона. Преди това беше доставен товарен самосвал, фадрома и водоноска. През тази година сме заложили в нашата инвестиционна програма закупуване на допълнителна техника, уточни зам.-кметът. Прогнозата му е през март месец предприятието да започне да функционира в пълен капацитет. Това означава половината от града да започне да почиства предприятието, като се извозват и отпадъците. За почистването на другата част на града е обявена обществена поръчка.
Ще бъде закупена метачна и миеща техника. Колкото повече машини закупим, толкова по-качествено и по добре ще вършим работата, смята директорът на „Чистота“ Евгени Цанков. Ще бъдат почистени и асфалтовите улици.
Тази година ще бъде заложен такъв бюджет, който да позволи и миенето на улиците, съобщи зам.-кметът Тодоров. В закупената техника са вложени милион и половин лева. А сумата, която предприятието може да си позволи, е 800 хил. лева. Нови машини ще бъдат закупени само след анализ.
Според директора Цанков закупената нова техника в никакъв случай не може да се съпостави със старата техника, с която е работил предишният концесионер.
С обучението на персонала на новата общинска структура ще бъде ангажирана фирмата доставчик.
Спряна е обществената поръчка за доставка на контейнери заради сериозна рекламация. Предоставената мостра не е одобрена от комисията. „Некачествен материал, заварки, изпълнение“, уточни директорът.
Надявам се, че и в селата със същата техника ще можем да поемем почистването, сподели инж. Тодоров. Свързано е с обучение на персонал. Строим и разширяваме нашата база, каза още зам.-кметът.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВнимание! Временно се преустановява обслужването на граждани в Община Шумен
Следваща статияСкок на острите заразни заболявания в областта, грипът удря в края на януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here