дом Общество Реформи в ШУ: Освободиха двама заместник-ректори

Реформи в ШУ: Освободиха двама заместник-ректори

0
ДЯЛ

Освободиха двама от общо четиримата заместник ректори на шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ .
Съобщение за направените реформи е изпратено до медиите от Нина Ивановна. Членовете на Академичния съвет са освободили с тайно гласуване от длъжността им проф. д-р Наталия Витанова – зам.- ректор по учебна дейност и образователни политики и доц. д.п.н. Наталия Павлова.
Причината, поради която са били освободени е намаленият обем на работа в университета заради орязания брой студенти, които ще бъдат приети през новата учебна година.
Ето и част от писмото, разпратено до медиите:
„…Огромен скандал тресе уважаваният ни университет, днес цялата академична общност бе потресена от това, че ректорът проф. Георги Колев изхвърли най-позорно двама от най-уважаваните преподаватели в университета, които бяха и негови зам.-ректори. Членовете на Академическия съвет са били принудени от ректора да освободят с тайно гласуване от длъжността зам.-ректори:
проф. д-р Наталия Витанова – зам. – ректор по учебна дейност и образователни политики и доц. д.п.н. Наталия Павлова – зам. – ректор по научноизследователска дейност, проектна дейност и международна дейност, в т.ч. институционален ЕРАЗЪМ координатор.
Мотивите, с които били освободени- намаленият обем на работа, т.е явно вече в ШУ няма да има учебен процес също така и научно- изследователска дейност щом няма да има нужда от зам.-ректори..?!?!
Ректорът е решен да закрие Департамента във Варна а скоро и Университета!…“ 24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПоредно отличие: Кукерите от квартал Макак „изплашиха“ конкуренцията
Следваща статияС пълна пара: Санирането продължава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here