дом Криминале От Шумен до Париж: Наши спецполицаи разбиха банда, изнасяла секс робини в...

От Шумен до Париж: Наши спецполицаи разбиха банда, изнасяла секс робини в чужбина

0
ДЯЛ

Служители на ГДБОП от отдел „Трансгранична престъпност“, сектор „Трафик на хора“ и френските им колеги прекратиха дейността на организирана престъпна група, занимавала се с набиране, транспорт и експлоатация на хора за сексуални услуги. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
В България с участието на служители на ГДБОП в Шумен, Варна, Силистра, Добрич и Търговище са задържани 6-ма души, след които и лидерът на групата.
Съвместните полицейски действия започнали през 2016г., когато във Франция стартирало разследване за сексуални престъпления, участие в организирана престъпна група и трафик на хора. В България проверки са предприети за трафик на хора с цел сексуална експлоатация /чл. 159б от НК/ и организиране на престъпна група /чл.321 от НК/ В процеса на двустранното партньорство по случая е осъществен значителен обмен на информация и са установени 19 участници в организираното престъпно сдружение и около 30 жени, сексуално експлоатирани в различни райони на френската столица. След координиране, преди дни групата е неутрализирана, като при съгласувани и едновременни действия в двете страни са задържани общо 17 души, 11 от които – във Франция, съпричастни към престъпната дейност. За тях има издадена Европейска заповед за арест от френските съдебни власти и вече са започнати процедури за изпълнението им. Работата по изясняване на престъпната дейност на организираната група продължава, като в рамките на операцията е установен и се издирва още участник, за когото от Франция е издадена Европейска заповед за арест.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТри дни конни надпревари в Шумен
Следваща статияБлизо 800 изоставени трошки са премахнати от улиците на Шумен за година и половина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here