дом Спорт Три дни конни надпревари в Шумен

Три дни конни надпревари в Шумен

0
ДЯЛ

Международен турнир, Държавно първенство и съпътстващи турнири по всестранна езда ще се проведат от 8 до 10 юни в Кабиюшка гора край град Шумен. В рамките на тридневните състезания ще бъдат включени дисциплините обездка, кроскън три и прескачане на препятствия. Организатори на турнира са ККС Кабиюк, Община Шумен, ДП Кабиюк и Българска федерация по конен спорт.
Почетен председател на състезанието ще бъде кметът на Община Шумен Любомир Христов.
Наградният фонд за 1-во място е в размер на 500 лв. 2-рото място ще бъде наградено с 400 лв., а 3-то място – 300лв.
Организаторите приканват всички почитатели на конния спорт да се насладят на хубаво време, прекрасна гора, коне и много емоции.

За 8 юни програмата предвижда:

09:30 ч. Изпитание по обездка клас 1* и юноши до 18 г.
изпълнява се обездка тест 1*В за межд.н.турнир и ДП
12:30ч. Изпитание по обездка клас Интро
изпълнява се тест по обездка ИНТРО
14:00ч. Изпитание по обездка кл. Н – 5год. и група Б
изпълнява се тест по обездка ИНТРО
15:30ч. Изпитание по обездка кл. Н – 4 год.
изпълнява се втори тест за 4-годишни коне

9 юни, събота:

09:30ч. Изпитание Крос кънтри CCI1*/CCN 1* и юноши до 18г.
Изпитание Крос кънтри клас ИНТРО
Изпитание Крос кънтри клас Н – 5 год. коне и гр.В
Изпитание Крос кънтри клас Н – 4 год. коне
Изпитание Крос кънтри Юноши до 14 г. и Аматьори

10 юни, неделя:

08:00ч.Втора ветеринарна проверка
09:00ч.Изпитание по прескачане на препятствия CCI1*/CCN 1* и юноши до 18г. Изпитание по прескачане на препятствия клас ИНТРО
Изпитание по прескачане на препятствия клас Н – 5 год. коне и гр.В
Изпитание по прескачане на препятствия клас Н – 4 год. коне
Изпитание по прескачане на препятствия Юноши до 14 г. и Аматьори

Организационният комитет предупреждава, че не поема никаква отговорност за материални щети, нещастни случаи или болести и травми на коне и ездачи.
Ездач, отнасящ се грубо със своя кон по време на състезанието(в състезателен плац, тренировъчен манеж или плац,конюшни) ще бъде дисквалифициран от участие. Това ще се счита за нарушение на хартата за хуманно отношение с конете на ФЕИ.
Всички коне трябва да притежават паспорти оформени съгласно изискванията по Наредбата на БФ Конен спорт за организация и провеждане първенства и турнири през 2018 г.(отразени ваксинации и изследвания) и регистрирани във ВЕТ ИС. Транспортирането на конете се извършва при спазване на изискванията за хуманно отношение по време на транспорт посочени в Закона за ветеринарно медицинска дейност.
Всеки начин на езда и всеки тренировъчен метод трябва да се съобразява с коня като живо същество, и не трябва да съдържа техники, считано от ФЕИ за опасни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДжубокс за слушане на поезия гостува в Шумен
Следваща статияОт Шумен до Париж: Наши спецполицаи разбиха банда, изнасяла секс робини в чужбина