дом Общество Мустафа Карадайъ в Хитрино: И в мъката трябва да сме единни!

Мустафа Карадайъ в Хитрино: И в мъката трябва да сме единни!

0
ДЯЛ

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заедно с членове на Централния съвет на партията и Областния съвет в Шумен почетоха паметта на жертвите от ж.п. инцидента, станал точно преди една година в Хитрино.
След молитвата в селото бяха заклани две телета от по 450 кг., като месото се раздаде на жителите на Хитрино. Жертвените животни бяха закупени със средства от централното ръководство на Движението.

Пред останалите руини на къщите, където от взрива загинаха 7 жители на Хитрино, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и областният председател Айсел Руфад поднесоха венци. Те се поклониха пред паметта на жертвите, а край тях безутешно ридаеха роднините им, които още не могат да преживеят загубата им. За да почитат паметта на жертвите при тежката авария, в Хитрино бяха дошли още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на НС и народен представител от област Шумен д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, народните представители Ихсан Халил и Танер Али, областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад, общинският председател на ДПС Хитрино Севджан Акиф, Нида Ахмедов-кмет на община Каолиново, Алкин Неби-кмет на община Кубрат, Севгин Шукри-областен председател на ДПС Разград, общински председатели и членове и симпатизанти на ДПС.
„Тежките моменти ни припомнят, че трябва да сме силни, а за да сме силни, трябва да сме обединени“, заяви Мустафа Карадайъ.
„Измина една година от трагичния инцидент с влака, а за една година се случиха различни неща. Още от първите часове на първия ден след случката бяхме тук с екипа и до последно останахме за да сме близо до хората и с каквото можем да сме полезни на тях. С такава идея и днес се събрахме и бих искал да поздравя всеки един от присъстващите лично за съпричастността към мъката и болката на пострадалите и на близките на жертвите. Ние пак сме заедно и ще трябва да сме заедно и в хубавите, и в лошите дни“, сподели почти през сълзи Карадайъ.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПо молба на Бойко Борисов: Отлагат отбелязването на годишнината в Хитрино със 7 дни
Следваща статияМинистър Николай Нанков: Държавата реагира адекватно на бедствието в Хитрино

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here