дом Общество По молба на Бойко Борисов: Отлагат отбелязването на годишнината в Хитрино със...

По молба на Бойко Борисов: Отлагат отбелязването на годишнината в Хитрино със 7 дни

0
ДЯЛ

Общинското ръководство на Хитрино отлага отбелязването на годишнината от трагедията с една седмица. Това стана ясно от интервю на кмета Нуридин Исмаил пред bTV.
„След една седмица, защото държим на хората, които са дали много в този инцидент, за възстановяването и отстраняването на щетите. Поради техни ангажименти, поради тяхна молба сме го отложили, заяви кметът.
На въпрос дали това е молба на премиера Бойко Борисов, Нуридин Исмаил бе лаконичен: може и така да се каже.
По думите му, днес той няма да присъства на курбана, който ДПС дава в памет на жертвите в Хитрино. Нуридин Исмаил беше изключен от редиците на партията, защото го обвиниха, че разходвал средствата по некоректен начин.
„ДПС за мен е приключена история. Съжалявам за енергията, която съм дал за ДПС. Не ми е удобно да казвам, че съм бил председател на областния съвет на ДПС”, категоричен е Исмаил.
„Не раздаваме парите по симпатии. Аз съм убеден, че никъде дадените пари не са по-малко”, категоричен е Исмаил. По думите му сред жителите на Хитрино има такива, които се възползват от ситуацията и търсят обезщетение без реално да имат щети, нанесени от експлозията.
„Ние сме влизали със съвета в къщи, които и преди взрива са щели да паднат – точно тези хора са с най-големите претенции в момента”, пояснява Исмаил.
Според жителите на Хитрино друг проблем е и бавната работа на екипите.
„Какъв е критерият? От каква гледна точка казвате, че вървят бавно? Тази трагедия никой не може да я сравни с друга такава. Достатъчно се прави в това село”, категоричен е кметът.
„Нямайте и капка съмнение, че парите се харчат почтено. Така се сплоти цяла България и няма как на базата на тази доброта да правим каквото си искаме”, категоричен е кметът на селото.
Кадър: bTV
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТъжна годишнина: Измина една година от голямата трагедия в Хитрино
Следваща статияМустафа Карадайъ в Хитрино: И в мъката трябва да сме единни!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here