дом Общество Закриха кучешкия приют във Велики Преслав, местят животните в Шумен

Закриха кучешкия приют във Велики Преслав, местят животните в Шумен

3
ДЯЛ

Гласовете на 9 съветници от ГЕРБ, ДПС и БЗНС решиха окончателно съдбата на кучешкия приют във Велики Преслав. Против закриването му са гласували БСП, АБВ и Реформаторския блок, научи 24shumen.com. Срещу крайното решение на местния парламент е бил и кметът д-р Александър Горчев.
Животните, някои от които агресивни, ще бъдат преместени в приюта в Шумен, уточниха съветници.
Удовлетворени сме от решението, тъй като приютът беше на много неподходящо място – в Градския парк, в близост до жилищни сгради. Имаше хора, нахапани от кучета. А бяха и подадени много жалби за закриването или преместването на обекта, споделиха те. И припомниха, че преди години е била събрана подписка от недоволни над 2 000 граждани на старата столица, повечето пострадали „сериозно от кучешката напаст“.
На една от сесиите на местния парламент вече било взето решение за премахване на приюта, но чиновниците от Общината не го изпълнявали, заради неясноти в решението.
Собственик на кучкарника било Сдружение „Милосърдие“. Използвани били клетки, останали от бившия зоокът, които били неподходящи за питомците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонцерт-спектакъл с Милица Гладнишка и Васил Петров на шуменска сцена
Следваща статияЗапочват ударно ремонти на улици в града, вижте къде не трябва да паркирате колите си

3 КОМЕНТАРИ

  1. Това е абсолютно невярна информация, че Шуменския приют ще приема преславски кучета, не зная кой е източника ви . Кучетата ,най- вероятно ще бъдат пуснати в град В. Преслав по улиците.

  2. Абсолютно невярно.Кучетата от приюта не са по улиците и не са нахапали никого,а и живеещите в близост до приюта твърдят,че не пречат на никого.Това са приумици на няколко болни мозъци от общинския съвет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here