дом Общество Един в затвора, друг с пробация за „мърши и помияри“ срещу граждани...

Един в затвора, друг с пробация за „мърши и помияри“ срещу граждани и полицаи

0
ДЯЛ

Шест месеца затвор при строг режим постанови Районният съд в Шумен за мъж, който се нахвърлил с ругатни и заплахи срещу граждани и полицаи. Присъдата идва след сключено със съда споразумение, в което А.А. признал, че се държал грубо.
От наказанието ще се приспаднат близо два месеца, които А.А. е прекарал в ареста.
Грозната сцена се разиграла по време на мирно траурно шествие на 24 април по повод 104 години от геноцида над арменския народ. А.А. с няколко свои приятели, всички употребили алкохол, освиркали и обиждали хората от шествието. После пияните мъже насочили агресията си към полицаите охраняващи колоната и започнали да ги ругаят грубо и да ги заплашват. А.А. бил най-усърден в заканите, като крещял към униформените: „Ти в Шумен ли живееш?, Ще видиш какво ще стане! На теб ти знам Пасата, ще видиш какво ще ти се случи“!
Едновременно с това А.А. не спирал да засипва униформените с обиди наричал ги „мърши, помияри, смешници, палячовци“.
Афектиран от сцената приятелят на агресивния мъж М.Г. също започнал да ругае полицаите и приканил единият от тях: „Хвърли униформата и да те видя какъв мъж си, мишок“!
За непристойните си действия М.Г. получава 10 месеца пробация. В този срок той няма право да променя постоянния си адрес и трябва да се подписва два пъти седмично при пробационен служител.
Наказаните дължат по 252 лева разноски по делото.
Участниците в шествието и полицаите могат да заведат срещу А.А. и М.Г. граждански искове за неимуществени вреди.
Решението на съда е окончателно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха 37-годишен шуменец, шофирал напушен
Следваща статияСъветникът Валентин Велев: Хората се притесняват, че цената на водата може да скочи до 10 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here