дом Общество Съветникът Валентин Велев: Хората се притесняват, че цената на водата може да...

Съветникът Валентин Велев: Хората се притесняват, че цената на водата може да скочи до 10 лева

0
ДЯЛ

„Одитният доклад за икономическото състояние на ВиК Шумен показва, че приходите на дружеството са много по-малко от разходите. Това е индикация за едно незавидно финансово състояние, което може да бъде определено и с други характеристики“, заяви по време на заседание на Постоянната комисия по икономическа политика към Общинския съвет съветникът Валентин Велев.
Срещнах се с граждани, които ме попитаха следва ли лошото състояние на оператора да повлияе върху цената на водата. Изграждането на пречиствателна станция за питейни води допълнително ще натовари с около 130 милиона лева дружеството, анализира той.
В тази ситуация хората са притеснени, че цената на водата може да скочи от 6 до 10 лева, обобщи Велев.
Гражданите изразили мнения, че не е редно да се пълнят тоалетните казанчета с пречистена вода.
Въпросите на шуменци са напълно основателни. На фона на плачевното състояние на ВиК и отежняването с изграждането на пречиствателна станция разумно трябва да помислим, отбеляза съветникът.
Членовете на комисията гласуваха с „въздържал се“ по т.3 от дневния ред за упълномощаване на представител на Общината, който да участва в предстоящото Общо събрание на съдружниците на ВиК на 17 юни.
Съветниците получили информация, че на утрешната извънредна сесия на Общинския съвет, новият управител на ВиК нямало да присъства. Независимо, че една от точките в дневния ред, е неговото изслушване след негативния одитен доклад.
„Доброто възпитание изисква той да дойде. Присъствието му е морален акт към гражданите“, заяви съветникът Венцислав Венков.
Според негови колеги неприсъствието на ръководителя щяло да означава безотговорна постъпка, която ще провокира ОбС да действа по начин, „който няма да е много приятен за него“. Можело да се тълкува и като неуважение към Обс. А Община Шумен е миноритарен собственик на капитала на дружеството с 23 % дялово участие.
Съветниците изразиха съмнения дали изобщо управителят е запознат с проблемите на Вик Шумен, въпреки че имал достатъчно време да го направи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдин в затвора, друг с пробация за „мърши и помияри“ срещу граждани и полицаи
Следваща статия„Барс“ АД ще проучва строителни материали в землище на Веселиново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here