дом Политика Адвокат Николай Христов е водач на шуменската листа на „Демократична България“

Адвокат Николай Христов е водач на шуменската листа на „Демократична България“

0
ДЯЛ

Партия „Демократична България“ обяви водачите на листите си на предстоящите предсрочни парламентарни избори.
За 30-и Многомандатен избирателен район Шумен това е Николай Христов. Той е адвокат със собствена кантора от 11 години. Учредител е на „Да, България!“ и е член на Националния съвет на движението. Николай Христов се занимава активно с обществена дейност от протестите през 2013 г. Бил е член на сдружение „Институт за свободен капитализъм АТЛАС“, споделящо идеите и философията на свободата, либерализма и капитализма. Николай Христов има амбицията в следващия парламент да работи за намаляване на бюрокрацията и различните пречки за свободна стопанска инициатива.
Като човек, познаващ професионално съдебната система в детайли, Николай ще работи и по темата за независимата съдебна власт и темата за безконтролния Главен прокурор.
Николай има опит, свързан с проблемите в обществото, които създава пропагандата, но от друга страна е наясно колко деликатен и фундаментален е въпросът със свободата на словото. Ще работи и в сферата на медиите и разпространението на информация – в намирането на баланс между свободата на словото и възпрепятстването на разпространението на фалшивите новини.
Христов е завършил магистратура по специалност „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Занимава се активно с обществена дейност от протестите през 2013 г. Бил е член на сдружение „Институт за свободен капитализъм АТЛАС“, споделящо идеите и философията на свободата, либерализма и капитализма.
Осъществява процесуално представителство по десетки съдебни дела, водени от публични (политически) личности за клеветнически медийни кампании срещу тях.
Николай е роден в град Карнобат. Женен. На 37 години. Живее и работи в София от 20 години.
Снимка: demokrati.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯсна е листата на „Има такъв народ“ в Шумен
Следваща статияНов център „Европа директно“ отвори в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here