дом Общество Нов център „Европа директно“ отвори в Шумен

Нов център „Европа директно“ отвори в Шумен

0
ДЯЛ

Информационен център „Европа директно“ от ново поколение отвори днес в Шумен и се намира на пл. „Оборище“ № 6. Центърът в Шумен е един от 13 в страната и над 400 в целия Европейски съюз, като при защитата на проекта шуменското сдружение АлДоРа с председател Росица Василева е надделяло в конкуренция от 82 български кандидати за периода 2021-2025 г.
„Надяваме се центърът да бъде притегателна точка за всички, които се интересуват от европейските теми – неправителствени организации, институции, студенти и обикновени хора, винаги да могат да почукат на вратата на центъра и да знаят, че това е вратата към Европейския съюз“, пожела при откриването Бойко Благоев, ръководител на отдел „Информация и комуникации“ в Представителството на Европейската комисия у нас.
Той подчерта, че през следващите няколко години както пред центровете „Европа директно“, така и пред ЕК и Европейския съюз като цяло стоят нови задачи и амбиции, свързани с важни теми като ваксинационната кампания, конференцията за бъдещето на Европа, присъединяването на България към еврозоната. „В тази връзка информационните центрове ще имат доста задачи. Ще очакваме от тях да работят буквално с всички групи хора в Шумен, в областта и в съседни области, да предават информацията от Брюксел и да препращат идеи, мнения и проблеми от Шумен към Брюксел, където се вземат решенията и се обсъждат политиките“, каза Бойко Благоев и изрази надежда гражданите да са активни. В комисията разчитат центровете да са притегателни за ученици и студенти, търсещи директна информация за възможностите, които ЕС предоставя.
Успех на новия център „Европа директно“ пожелаха зам.-областният управител на Шуменска област Сашо Евлогиев и зам.-кметът на община Шумен Росица Антонова. Областният управител Валентин Александров изпрати поздравителен адрес. На откриването присъстваха представители на организации партньори на сдружение АлДоРа от Шуменска и Търговищка област, а ръководителката на проекта Росица Василева връчи грамоти на най-активните.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАдвокат Николай Христов е водач на шуменската листа на „Демократична България“
Следваща статия178 нови случая на COVID-19 у нас, в Шуменско са четири

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here