дом Криминале Шуменец, нает за муле на ало бандити се усети, занесе плячката в...

Шуменец, нает за муле на ало бандити се усети, занесе плячката в полицията

0
ДЯЛ

В понеделник около 17.00 часа в Районното управление на МВР в Шумен се явил 42-годишен мъж от града, който е обяснил, че най-вероятно е въвлечен в схема за измами. Пред полицейските служители заявил, че публикувал обява за работа. Бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил да работи, като на 25 март трябвало да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане. В следобедните часове на деня му се обадил и му казал, че трябва да вземе документи, които ще му бъдат донесени в централната част на града. При него дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба. 42-годишният мъж взел пратката и с таксиметров автомобил се отправил към град Шумен. По пътя получил ново обаждане, като му било обяснено, че в пакета има пари трябва да го отвори и вземе парична сума за възнаграждение, да заплати на водача на автомобила и да отнесе останалата част в посока Русе. След като разбрал, че пренася пари, мъжът отишъл в Районното управление на МВР в Шумен и доброволно предал сумата от 1 672 лева. Около 20.00 часа същия ден в РУ – Нови пазар е заявено от 78-годишна жена от града, че след 15.00 часа е въведена в заблуждение от непознат, който по телефона се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници. Малко по-късно жената предала сумата от 1 672 лева, опаковани в черна торба.
Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК по описа на РУ – Нови пазар. Предстои паричните средства да бъдат върнати на възрастната жена. Работата по случая продължава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОгнеборци гасиха пламнали сухи треви, отпадъци и комин, пренесоха болна жена до линейка
Следваща статияШумен – домакин на XXV издание на Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here