дом Политика Цветан Цветанов в Шумен: Успешна държава е целта пред „Републиканци за България“

Цветан Цветанов в Шумен: Успешна държава е целта пред „Републиканци за България“

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Върховенство на закона, силен парламент, електронно управление, силно и развито земеделие, силни работещи институции, умно управление и успешна държава са приоритетите, на които „Републиканци за България“ е заложила. Това заяви при посещението си в Шумен лидерът на партията Цветан Цветонов. Той бе придружен от вторият в политическата сила Павел Вълнев. Двамата се срещнаха с кандидатите за депутати в листата на „Републиканци за България“ в 30 многомандатен избирателен район Шумен и симпатизанти на партията.
„Аз вярвам, че всички хора в област Шумен ще заложат при вота си на местни представители в листите, които живеят с техните проблеми и пряко ще защитят обществения интерес на жителите на област Шумен. Не мога да повярвам, че хора, които мачкаха и дерибействаха в цялата Шуменска област за сметка на политическата партия, към която принадлежаха тогава, сега представляват партия, към която аз принадлежах. Хората повярваха в тази партия, защото ние бяхме промяна на статуквото на този феодализъм. Смятате ли, че това е нормално, това не е ли подмяна на доверието на хората, които са повярвали в една формация? Ние не сме предали ГЕРБ. Тези, които управляват в момента ГЕРБ, предадоха каузата и енергията, която имахме, за да обикаляме и да градим структури в страната“, заяви Цветанов и отново очерта приоритетите на
републиканците. Върховенство на закона, електронно управление, развито земеделие, силни и работещи институции и парламент, умно управление и по-малко послушни хора са ключовите моменти в управленската програма, които републиканците възнамеряват да реализират.
„Симбиозата между ДПС и ГЕРБ е изключително силна. Реално в област Шумен ДПС има два отбора в лицето на втория в листата на ГЕРБ. Това означава, че региона и шуменци ще гласуват за него, но това е в противоречие на дясно-центристките ценности и политика, която ние се стремим да правим. За мен е недопустимо човекът, който оглавява Областната дирекция на МВР-Шумен да е непрекъснато в „Паламара“ и да се интересува непрекъснато кога и къде ще е поредното ми посещение в област Шумен. Този феодализъм трябва да бъде прекратен. Живеем в правова държава и за нас плурализмът и правилата са ключови за просперитета на една страна“, заяви Цветанов и призова хората да гласуват на 4 април.
„Не е нормално да се разхвърлят пари от джипа. Не е нормално, когато в петък, събота или неделя се прави инспекция на всички инфраструктурни проекти край Шумен това да става защото премиерът е в Ловно стопанство „Паламара“ и това го знаят всички“, заяви Цветанов. Според него ГЕРБ не желае да управлява, а целта е да постигне парламентарна група, която да пречи на вземането на решения в парламента и така да стопира развитието на държавата.
Той обвини управляващите в неадекватни, ненавременни и неефективни мерки за справяне с кризата породена от COVID-19. Отбеляза, че комуникацията между управляващите е нарушена и това пречи за вземането на правилни решения. „Страната ни днес има изключително големи затруднения. Ние нямаме държава и управление, което да решава проблемите на гражданите и да обединява обществото, за да излезем по-бързо от пандемията. В началото на здравната криза българите смятаха, че управляващите от различните институции ще имат еднакво мислене за справяне с кризата, ще чуят различните гледни точки, ще вземат правилни решения, за да върви държавата напред. Хората очакваха парите на данъкоплатците да се харчат прозрачно, решенията да се вземат от Народното събрание, защото сме парламентарна република и парламента има основна функция да контролира изпълнителната власт. За повече от година ние нямаме проведен нито един Консултативен съвет по национална сигурност. Това означава нарушена комуникация между институциите и липса на координация в действията“, заяви Цветанов и подчерта, че ежедневно се правят изключително големи разходи, които по никакъв начин не кореспондират с приетия бюджет и разходи, които не минават за одобрение през парламента, като актуализация на бюджета. Цветанов напомни, че завишените приходи са планирани в момент, когато никой не е очаквал втори локдаун. Той бе категоричен, че завишените разходи не отговарят на дефицита, който се очертава. „Още с влизането си в Народното събрание ще поискаме пълен парламентарен контрол но изпълнителната власт и бърза актуализация на бюджета. От „Републиканци за България“ ще призовем за незабавно свикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Когато си в управлението трябва да загърбиш личните вражди в името на националния интерес, защото хората са ти гласували доверие да управляваш приходите в бюджета прозрачно“, заяви още Цветанов.
Лидерът на партията бе категоричен, че на професионалистите в държавните институции не трябва да се пречи да работят, защото това би довело до по-бързо развитие на държавата. Той се обърна към държавните служители с призив да подкрепят промените заложени в предизборната програма на „Републиканци за България“ и да не се поддават на натиск, а да се вслушат в разума си.
По отношение на здравната криза Цветанов обвини премиерът, че е разпоредил на здравните власти да разрешат отварянето на заведенията. „Това доведе до скок на заразени и заболели от коронавирус и бе очевидна грешка“, коментира Цветанов и добави, че правителството не е предприело адекватни и навременни мерки в подкрепа на бизнеса. „До хората със семеен, микро и малък бизнес не достигнаха никакви пари. Това са проблемите, с които трябва да се справим“, отсече Цветанов и призова на 4 април всички да гласуват за „Републиканци за България“ с бюлетина № 21.
Пред присъстващите на срещата Любомир Любомиров първи в листата на „Републиканци за България“ в 30 многомандатен избирателен район Шумен заяви: Нужно е единение, за да може да обединим България и да излезем от кризите, в които живеем. Трябва всички заедно да променим статуквото, което ни управлява и създава грешни приоритети и недоверие в българския избирател.“Републиканци за България“ предлага конкретни стъпки за възстановяване на доверието в обществото. Трябва да се обединим не само вътре в държавата, но и с всички българи зад граница. Защото над 2 000 000 наши съграждани живеят и работят в чужбина. Те трябва да имат същите права, които имат и българите в родината си, за да могат равноправно да участват в изборите.
Предстоят важни дни, не само за Българи, а и за целия сват. Българинът се е научил да оцелява в много трудни времена. Днес обаче не говорим за оцеляване, а за развитие. Ние разполагаме с изключително качествени хора и добре подготвени кадри, които могат да направят живота на всички по-добър. Важното е стабилността и развитието на държавата да се даде в ръцете на хората това е водещото за “Републиканци за България“, защото ние сме центристка партия. Стойеки в центъра ние би трябвало да бъдем партията на народа.
„След няколко поредни обиколки в страната, които направихме с Цветан Цветанов, печатленията ни са, че държава няма. Липсват работещи институции. Парламентът не функционира. Повече от година премиерът е влизал в парламентарната зала. В условия на пандемия парите се раздават от един джип. Хората са наплашени, защото се управлява с репресивни методи. Апатията е обзела обществото и хората не вярват на никого и на нищо. Нека на 4 април хората да излязат и да направят своя правилен избор, защото трябва да се предприемат спешни реформи във всички сфери, и най-вече в съдебната система. Нужно е да се отпуши развитието на всички сектори“, категоричен бе зам. Председатерят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев. Той добави, че правителството не е направило нищо за бизнеса в условията на пандемия и предвиди масови фалити за малкия и среден бизнес. „Нужно е да се обяви данъчна ваканция в туристически бранш. Искаме да се запази плоския данък, да създадем фондове за подпомагане на малкия и среден бизнес. Призоваваме за безлихвени кредити в сферата на туризма, за да може бранша да оцелее. На практика туризмът не работи повече от година, а в същото време плащат разходи, някои имат и кредити, които трябва да обслужват. Реформа е необходима във всички сектори. Трябва да се въведе електронното управление. Това ще освободи финансови ресурси и означава по-малко държавни служители, което ще доведе до намаляване на корупцията и бюрокрацията.
„Републиканци за България“ е партия с дългосрочна стратегия за модерно развитие. Имаме структури в цялата страна. Те сами си съставиха листите и си избраха водачите. Това ни различава от другите партии. При нас решенията се вземат колективно, имаме и мандатност. Желанието ни е да обединим всички граждани в държавата без значение от етнос и религия. „Републиканци за България“ е единствената партия, която обръща изключително внимание на българити в чужбина. Предлагаме да се създаде многомандатен избирателен район в чужбина, Министерство на българите в чужбина, защото в момента имаме четири неработещи агенции за сънародниците ни зад граница. Нужно е посоката на развитие на държавата да се смени веднага, понеже за много неща вече сме закъснели“, обясни Павел Вълнев и на свой ред призова на 4 април гражданите да гласуват за партия „Републиканци за България“ с бюлетина № 21.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВандализъм на стадиона в село Пристое (снимки, обновена)
Следваща статияСевдисен Неджиб: Да спрем омразата и агресията, да върнем политическата нормалност!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here