дом Култура Финансират читалища за обновяване на книжния фонд

Финансират читалища за обновяване на книжния фонд

0
ДЯЛ

21 читалища в област Шумен ще бъдат финансирани за обновяване на книжните фондове и други енергийни източници.
Разработените проекти са одобрени във втората конкурсна сесия по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност.
Финансов ресурс ще получат читалищата в селата Осмар, Янково, Кюлевча, Васил Друмев, Стан, Памукчи, Градище, Царев брод, Мараш, Мадара, Дибич, Риш и гр. Каспичан.
В списъка са и читалища в общините Смядово и Нови пазар.
В областния център Шумен, фондовете си ще обновят с нова литература НЧ „Добри Войников“, „Боян Пенев“, „Тодор Петков“ и „Напредък“.
Около 5000 лв. финансиране получава и РБ“Стилиян Чилингиров“.
Между 500 и 1 100 лв. са отпуснатите суми за всяка духовна институция.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦените на е-винетките за 2020 година остават непроменени
Следваща статияПредложение: Промяна на цените в зоните за платено паркиране в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here