дом Други Предложение: Промяна на цените в зоните за платено паркиране в Шумен

Предложение: Промяна на цените в зоните за платено паркиране в Шумен

0
ДЯЛ

Нови цени в зоните за платено паркиране, управлявани от общинското предприятие ”Общински жилища и имоти” предлага в докладна кметът на Шумен Любомир Христов.
Сега действащите цени за паркиране, включително за еднократно и абонаментно паркиране са определени с решение на Общинския съвет и на практика не са променяни през последните няколко години, са аргументите за промяната в заплащането.
Предвид настъпилите промени в икономическата обстановка в страната, все по-затрудненото движение в Шумен и особено в централната част на града, и невъзможността за обособяване на достатъчно места за паркиране, общинска администрация предлага цената за еднократно паркиране за 1 час в размер на 1 лв. за едно паркомясто да се запази в същия размер. А цените за абонаментно паркиране и за ползване на денонощните и закритите паркинги да се завишат с около 10 %.
Предлага се отново да бъдат направени специални отстъпки, но да се променят цените на абонаментните карти за личните автомобили на служители на общинската администрация, кметове и кметски наместници, инспектори на квартали, ръководители на общински структури като техният размер е 50 % от определената цена за абонаментно паркиране.
За един автомобил – за 1 месец 45.00 лв., за 3 месеца 90 .00 лв., за 6 месеца – 180.00.
Автомобилите, собственост на Община Шумен да паркират безплатно. Абонаментните карти за личните и служебни автомобили да се издават в края на съответната календарна година.
Предлагат се и следните тарифи при денонощните паркинги на лек автомобил за 1 денонощие – 6 лв., бус – 10.00 лв., товарен автомобил – 12.00 лв., автобус – 12.00 лева и мотоциклет – 1.лв.
Новите тарифи ще бъдат обсъдени и гласувани на предстоящата сесия на Общинския съвет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФинансират читалища за обновяване на книжния фонд
Следваща статияОсвобождават управителя на Онкологичния център в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here