дом Общество Учениците от „Панайот Волов“ отбелязаха с редица събития 170-годишнината на школото си

Учениците от „Панайот Волов“ отбелязаха с редица събития 170-годишнината на школото си

0
ДЯЛ

Наследникът на най-старото класно училище в Шумен, Средно училище „Панайот Волов“ чества 170 години от създаването си. Месецът на Волов завърши с шествие и тържествено поднасяне на венци пред двата паметника на Панайот Волов.

Съвместно с Родолюбивия комитет „Крум Страшний“ и къща музей „Панайот Волов“ школото отбеляза и 142 години от избухването на Априлското въстание, 168 години от рождението на Панайот Волов и 142 години от неговата гибел.

Наградени бяха участниците в конкурса за рисунка, есе и разказ „Наследници на Волов“. Ученици от училището изработиха папка с информация за Волов и я дариха на музея „Панайот Волов“ в знак на благодарност към г-жа Георгиева за всеотдайността й в работата с малките воловци, които искат да научат повече за своя патрон.

Благодарение на Община Шумен от 17:00ч. преподавателите и учениците имаха възможност да видят спектакъла „Разпитът“, пресъздаващ последните дни от живота на Апостола Васил Левски. В края на представлението учениците се срещнаха с двамата актьори и имаха възможност да събеседват с тях.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияХитови заглавия на българския театър в афиша на „Нова българска драма“
Следваща статияЖалба до Нинова: „Със заговор“ е свалено Изпълнително бюро на БСП – Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here