дом Политика Жалба до Нинова: „Със заговор“ е свалено Изпълнително бюро на БСП –...

Жалба до Нинова: „Със заговор“ е свалено Изпълнително бюро на БСП – Шумен

0
ДЯЛ

Проведеният снощи извънреден пленум на БСП – Шумен, на който е било свалено Изпълнителното бюро е бил незаконно проведен. Нямало е кворум. А протоколите от заседанието не са представени в офиса на Областния и Общинския съвет на левицата. Има съмнения за нарушения в Устава на партията, съобщиха лидери на шуменската структура. Те посочват като скандал, че от сваленото Изпълнително бюро не е присъствал никой.
На заседанието не е присъствал депутатът Иван Иванов. А в новото бюро останал единствено общинският председател Веселин Пенчев.
„През последните години шуменската организация губи влияние. И авторитет в общественото пространство. Намалява членската организация“, заяви за 24shumen.com бившият общински председател на БСП – Шумен Николай Калев, който влиза в новото Изпълнително бюро.
Според други партийни функционери, не се изпълнявали взети решения на национални пленуми, имало и уставни нарушения.
Като много голяма загуба се отчита, че след 2011 година партията губи местни избори. От 16 човека общински съветници, сега групата е два от 7. И по тази причина трябвало да се реагира с провеждането на пленум за смяна на ръководството.
За Николай Калев заседанието е редовно проведено. Имало е кворум, от 41 са присъствали 21 членове. Решенията са освобождаване на всички членове на бюрото и разширяване на състава от 11 на 15.
„Подготвяме жалба до ръководството на партията и лидера Корнелия Нинова, в която да представим случая. Касае се за заговор, от което печелят единствено политическите ни опоненти“, разказаха засегнатите. Те имали представа кои са поръчителите на сценария, но щели да ги изобличат в жалбата. И да изискат проверка.
Детронираните готвят и брифинг, на който да изнесат „нелицеприятни факти“. Според тях в новото ръководство влизали „провалени персони, от които партията отдавна се е дистанцирала“.
Както е тръгнало може да върнат и предатели, които вече работят за ГЕРБ и са се устроили завидно, категорични са ощетените социалисти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУчениците от „Панайот Волов“ отбелязаха с редица събития 170-годишнината на школото си
Следваща статияСлужители на РИОСВ се включиха в школски тържества, посветени на Световния ден на Земята

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here