дом Общество Три деца бяха кръстени в Златарския манастир

Три деца бяха кръстени в Златарския манастир

0
ДЯЛ

Три деца – две момчета и едно момиче бяха кръстени в манастира „Св.Св. Петър и Павел“ край село Златар, община Велики Преслав.
Светото тайнство, след Божествената литургия за храмовия празник на манастира, извърши протойерей Иван Павлов – и.д.игумен.
В присъствието на много гости отец Иван припомни, че след църковния ритуал кръстеният се ражда за нов живот, става член на Православната църква и се обновява в нравствен аспект.
За поредна година стотици християни от Североизточна България дойдоха в светата обител да се помолят за здраве, благоденствие и светли дни на семействата си в деня на Св. първовърховни апостоли Петър и Павел.
9 агнета бяха сготвени на курбан, осветен от отец Иван и раздаден на гостите.
„Благодаря на дарителите. А изкусни майстори- готвачи от Шумен се погрижиха празникът да се запомни“, заяви за 24shumen.com и.д.игумен.
Своята дан – угоено теле, дари на манастира един от най-известните именици в района – инж. Петър Атанасов, изп.директор на Кариера „Драгоево“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПенсиите се вдигат от 1 юли, токът и парното поскъпват
Следваща статияВижте за кои нарушения на пътя в Гърция може да влезете в затвора за 1 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here