дом Общество Работници откриха майка и син, живяли сред боклуци в бивш цветарник

Работници откриха майка и син, живяли сред боклуци в бивш цветарник

0
ДЯЛ

При разчистване на ниската растителност по ската на бул. „Симеон Велики“ между магазин „Кауфланд“ и новия жп-мост (това е теренът южно от еврейските гробища) работници от общинското предприятие „Паркове и обредна дейност“ са се натъкнали на любопитна картина.

Ромско семейство – майка и син, се е самонастанило в едно от изоставените помещения, което преди години се е използвало като цветарник. В района са натрупани огромни количества отпадъци – стъклени и пластмасови бутилки, дрехи, остатъци от мебели и разглобени домакински уреди. С разчистването на самораслата растителност от ската от страната на булеварда се е открила изключително грозна гледка.
От страна на общината ще бъде ограничен достъпът до района. По груби изчисления премахването на отпадъците ще струва на общината няколко хиляди лева.

Възрастната жена е на 75 години, а синът – на 50. Двамата ще бъдат настанени в Центъра за временно настаняване на ул. „Шуменска комуна“, докато общината съвместно с Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ намерят трайно решение по случая.


24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕверестката „звезда“ Хопито задигна… врата на гараж
Следваща статияСамо парламентарната комисия за противодействие на корупцията ще разследва нарушения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here