дом Общество Само парламентарната комисия за противодействие на корупцията ще разследва нарушения

Само парламентарната комисия за противодействие на корупцията ще разследва нарушения

0
ДЯЛ

Централната комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество е разпоредила на постоянните комисии към Общинските съвети да събират материали по сигнали за корупция.
„Нашите функции се свеждат само до събирането и изискването на материали от съответните институции, на базата на вече подадени конкретни сигнали за корупционни практики. Самите сигнали препращаме към комисията в парламента“, заяви пред 24shumen.com Димитричка Недева, председател на постоянната комисия към местния парламент в Шумен. Тя обясни, че само парламентарната комисия работела по сигнала и преценявала дали има нарушение или не.
Веднага след като влезе в сила новият Закон за противодействие на корупцията и Правилникът за неговото приложение нашата комисия ще изготви правила, по които ще работим, уточни Недева.
На днешното си заседание в Община Шумен бе взето единодушно решение за унищожаване на подадените декларации на 41 съветници по смисъла стария Закон за конфликт на интереси. Тези декларации вече са невалидни заради липса на правно основание, обясниха юристи.
Според съветника Добрин Чайлев нови декларации, освен общински съветници и кметове, трябва да подават и директорите на общински предприятия. Но юристи, членове на комисията, опонираха с аргумента, че комисията няма правомощия да изисква от директорите. Това можело да става само чрез кмета на Общината или председателя на Обс.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРаботници откриха майка и син, живяли сред боклуци в бивш цветарник
Следваща статияДвама шуменци са сред първите 20 на вечната световна ранглиста по информатика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here