дом Общество При съседите: Лекар от Разград получи условна присъда за измама и изписване...

При съседите: Лекар от Разград получи условна присъда за измама и изписване на морфин

0
ДЯЛ

Предаденият на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград за измама д-р Бранимир М. получи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок. Лекарят е бил признат за виновен от състав на Разградския районен съд за престъплението, извършено в съучастие с Борис П., който се представял за съдебен заседател. Срещу него обаче делото е било прекратено поради смъртта му.
Осъденият лекар работел като хирург в хирургичното отделение на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград. Вторият подсъдим – Борис П., бил управител на охранителна фирма от Кубрат. Двамата подсъдими като съизвършители измамили бащата на осъден, у когото възбудили и поддържали заблуждение, че срещу 10 600 лева, които ще платят на съдии, прокурори и фелдшера на ареста, ще изкарат сина му на свобода и ще отложат изтърпяването на ефективното наказание. При извършване на измамата с цел имотна облага подсъдимият Борис П. се представял за съдебен заседател, въпреки че през този период той не е бил вписан в списъка със съдебни заседатели на Разградския окръжен съд.
До осъдителната присъда за д-р Бранимир М. се стигна след повторно разглеждане на делото, тъй като Разградският окръжен съд върна делото на първата съдебна инстанция заради пропуски в мотивите на присъдата, която тогава бе ефективна и за лекаря, и за съучастника му.
Междувременно осъденият д-р Бранимир М. е бил задържан под стража по досъдебно производство на Окръжната прокуратура в Разград, след като е установен, че предписва със зелени рецепти морфин на пациенти, които не се нуждаят от такова лечение. Наркотичното вещество било продавано на наркодилъри във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъветникът Сунай Садък: С отдаването на вила „Пазачница“ под наем се ограничава достъпът на граждани
Следваща статияБлагоустрояване и отмяна на актове поискаха шуменци в приемния ден на кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here