дом Общество Благоустрояване и отмяна на актове поискаха шуменци в приемния ден на кмета

Благоустрояване и отмяна на актове поискаха шуменци в приемния ден на кмета

0
ДЯЛ

Подписка с искане за благоустрояване на района около блок 12 на улица „Софийско шосе“ бе внесена в приемния ден на кмета на Шумен Любомир Христов. Под искането са се подписали всички живеещи в блока. Подписката е придружена със снимков материал и бе внесена от Пламен Георгиев. Той обясни, че настилката на улицата, която свързва входа на блока с паркинга, е разрушена и поиска да се ремонтира. „Преди няколко месеца от ВиК правиха ремонт, но още не са ремонтирали дупката, която е на улицата. Шахтите до детската градина нямат капаци и са опасни за преминаващите, а беседката е разрушена от вандали“, жалва се Георгиев и поиска съдействие да се благоустрои и терена на паркинга около блока, който при мокро време потъва в кал.
Кметът Любомир Христов обясни, че Общината е направила много за благоустрояването на района и припомни, че преди време терените там са разчистени, като са извозени тонове отпадъци.

Отмяна на акт за замърсяване на улица „Владайско въстание“ поискаха Свежен Петров и майка му Ангелина Костадинова. Двамата разказаха, че извършват строителни дейности в имота си, който е на улица „Порек“. Камиони им доставят бетон. Част от „Порек“ е в регулация, но от няколко години живеещите там се оплакват, че отсечката тъне в кал. „Причината за това е, че бе положена канализация по проекта ИСПА. После обаче изкопаната пръст бе заравнена по отсечката и бе насипан чакъл. С времето дъждовете и топящия се сняг измиха настилката. Сега газим кал. Написаха акт на майка ми, защото камиона, който ни кара бетона, замърсил с кал улица „Владайско Въстание“. Искаме този акт да отпадне. Още няма определена глоба, защото ние не носим вина за състоянието на улицата“, оплака се Свежен Петров и изрази надежда, че кметът ще отмени акта.

Отмяна на глоба от 100 лева за лепене на афиши на забранени места поиска и друг гражданин. В този случай кметът Любомир Христов бе категоричен, че не може да отмени наложеното наказание.

В приемния си ден градоначалникът бе приятно изненадан от снимка, която му подари Георги Георгиев. Фотографията е запечатала петокласникът Любомир Христов, от Пето основно училище „Август Попов“, заедно със съучениците му и класната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Лекар от Разград получи условна присъда за измама и изписване на морфин
Следваща статияНад 4 тона ненужни дрехи и обувки са събрани в контейнерите за текстил в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here