дом Култура ПП „Шуменско плато“ обяви конкурс за деца „Природата – моето вдъхновение“

ПП „Шуменско плато“ обяви конкурс за деца „Природата – моето вдъхновение“

0
ДЯЛ
Снимка: ПП "Шуменско плато"

Дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ обявява Национален конкурс „Природата – моето вдъхновение“. Надпреварата се организира ежегодно от 1995 година за да се стимулира детското творчество, посветено на природата.
Конкурсът по темата „Природата – моето вдъхнование“ е в няколко направления – за рисунка, за приложни творби, за презентации на екологична тематика и за есе или стихотворение. Няма ограничения в използваните техники и формати. Изискването към приложните творби е да са изработени от природни материали. Участниците трябва да са на възраст от I до VII клас в направлениятата за рисунка, за литературна или приложна творба, а в направлението за презентации се въвежда нова възрастова категория и могат да участват ученици от I до ХII клас.
На всяка творба трябва да са обозначени: трите имена на участника, клас, училище, адрес и телефон за връзка. Срокът за предаване на творбите е 15 май април 2021 г. в дирекцията на природен парк „Шуменско плато“ на адрес гр. Шумен, Лесопарк „Кьошкове“, П.К.160. Презентациите ще се приемат на електронните пощи на Дирекцията: shplato@hotmail.com и dppshumenskoplato@iag.bg.
Жури ще оцени детското творчество, а победителите ще бъдат обявени в края на месец май.
През миналата година рекорден брой презентации -118, участваха в 25-ото издание на конкурса. Учениците представиха 322 рисунки, приложни творби, презентации и текстове по темата. Част от рисунките бяха дарени на Комплекса за социални услуги на деца и семейства в Шумен и с творбите е подредена постоянна изложба.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електроенергията
Следваща статияРемонтират читалища, клубове и кметства в селата на община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here