дом Други Посрещнете есенното равноденствие с надежда, пожелайте си нещо

Посрещнете есенното равноденствие с надежда, пожелайте си нещо

0
ДЯЛ

Есенното равноденствие тази година ще настъпи на 23 септември в 10.50 часа и ще започне есента. В нощта между 22 и 23 септември трябва да си пожелаем нещо отдавна мечтано, нещо ново и различно. Поверието гласи, че в тази нощ се случват чудеса и желанията се сбъдват.
В 10.50 часа в понеделник Слънцето ще пресече небесния екватор и ще премине от Северното в Южното полукълбо, а Земята ще заеме вертикално положение спрямо небесното светило. Северният полюс ще потъне в сянка, а Южният ще се обърне към „светлата страна“. Денят ще се изравни с нощта и ще настъпи астрономическата есен.
Есенното равноденствие е и време за празнуване и за благодарност, време за пренареждане и за намаляване на темпото. Това е период на изобилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминацията на усилията през годината, когато се събират и плодовете от труда ни. Почитат се даровете на Майката Природа и енергиите на земята и небето, които подхранват растенията и осигуряват изобилна реколта. В края на жътвата по стар келтски обичай се дава Жътвена вечеря – в чест на получените есенни дарове, които ще осигурят благоденствието през зимата.
С нарастването на нощите мислите се обръщат навътре. Време за размишления върху уроците от изминалите месеци и приготовления за студения сезон, който ще дойде с нови поуки и мъдрост. Почитат се по-възрастните членове на фамилията, решават се и се планират парични въпроси. Подготвя се зимнината. Както си подредите нещата сега, така ще се реализират те през следващата година. Подходящо е за работа в група и в кръг – работа за планиране, мисловни дейности, хармонизиране и балансиране на изцелителните енергии по света.
Може да украсите дома си с изсушени класове от цветна царевица – червена, синя или жълта, също с кратуни и снопове жито. Те не само съдържат специфични есенни енергии, които се предават и на къщата, но са и символи, посредством които се свързваме с ритуалите на жътвата, помагат ни да постигнем хармония със сезона.
Последните часове на отминаващото лято. Срещнете есенното равноденствие с надежда за най-доброто. Изразете своята благодарност за всичко хубаво, което сте имали в живота и помолете Вселената да внесе само позитивни промени в живота ви, изразете молбите си.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАвария остави квартал „Тракия“ без вода
Следваща статияНа 83-годишна възраст почина проф. Юлиан Вучков

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here