дом Общество Общинският съвет ще гласува одобрените 29 кандидати за съдебни заседатели

Общинският съвет ще гласува одобрените 29 кандидати за съдебни заседатели

0
ДЯЛ

29 кандидати за съдебни заседатели за Районен съд ще предложи за гласуване на следващото заседание на Общински съвет Шумен комисията по избора.
На 17 юли от 14.00 часа ще бъдат изслушани още трима.
„Бяхме приятно изненадани, че сега желаещите да правораздават бяха изключително добре подготвени. И мотивирани. Това е общото заключение на колегите“, заяви за 24shumen.com адвокат Ася Аспарухова – общински съветник, член на комисията. За разлика от някои от кандидатите за Окръжния съд, които имаха претенции да бъдат назначени на щат и да получават заплата.
Нямаше такива куриози, уточни Аспарухова.
Явно кандидатите се бяха запознали добре с материята. Бяха чели Закона за съдебната власт. Знаеха правомощията си. Както и какви дела се водят в съда – наказателни, административни и граждански, сподели тя.
Някои дори изтъкнали пред комисията личните си качества, че са дейни и отговорни хора. И като такива ще работят за разкриване на обективната истина.
Според източници на 24shumen.com напливът за позицията „Съдебен заседател“ е сериозен заради увеличения хонорар, одобрен по новата наредба на Висшия съдебен съвет. 70 лева за окръжно ниво за 8 часа, и 55 лв. за районно ниво. Според правилата възнаграждението не трябва да пада под 20 лв.
Поисканата от Шуменския окръжен съд квота е 35 заседатели.
Препитване на кандидатите предстои и на по-високо ниво – от съдии.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДАНС, МВР и НАП проверяват най-мащабната хакерска атака у нас
Следваща статияНа „Шуменско плато“ всичко е спокойно, няма вандалщини и пожари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here