дом Общество Недоразумение: Възрастни хора искат от доброволците на БЧК да им пазаруват безплатно

Недоразумение: Възрастни хора искат от доброволците на БЧК да им пазаруват безплатно

0
ДЯЛ

Възрастни хора, отказват помощта на доброволци от Български червен кръст, след като разберат, че трябва да заплащат хранителните продукти, които са заявили.
„Да, така е. Ние не разполагаме с възможности да предоставяме безплатни лекарства и храни“, заяви председател на БЧК-Шумен Пламен Петров.
Нашите доброволци отиват на адреса, вземат заявката на самотноживеещи възрастни хора. Заплаща им се и те пазарят. Връщат им рестото заедно с касовия бон, обясни той.
„Нямам информация да са срещали някакви трудности. По-скоро им е приятно, идва им отвътре да помагат и да бъдат полезни на хората“, каза Петров.
Хората, на които помагат предимно са от Шумен. Не разполагаме с логистични възможности да обхванем Шуменска област, уточни ръководителят.
В момента над 60 доброволци помагат на възрастни и самотни хора, като им доставят на място необходимите храни и лекарства.
Сформирани са екипи съобразно ситуацията. Доброволците са снабдени с лични предпазни средства. Легитимират се със специални карти
Обявен е телефон в шуменския офис, на който се приемат поръчки – 0889 42 55 55.
Продължава набирането на доброволци, като изискването е те да са над 18 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАгенцията по заетостта предлага нова електронна услуга за регистрация на търсещите работа лица
Следваща статияПожар опустоши жилище в Шумен, собственикът е с изгаряния

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here