дом Криминале Пожар опустоши жилище в Шумен, собственикът е с изгаряния

Пожар опустоши жилище в Шумен, собственикът е с изгаряния

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

На пет сигнала за произшествия през последните 24 часа са реагирали дежурните противопожарни екипи, съобщиха от ОДМВР-Шумен.
В 20.35 часа на 29 март е получен сигнал за пожар в жилище на бул.“Симеон Велики“ в Шумен. В апартамент на първи жилищен етаж собственикът използвал нафта да разпали тлееща печка на твърдо гориво, в резултат на което в стаята се получило загазоване и последвал взрив. 87-годишният мъж е откаран за преглед в МБАЛ- Шумен, след като получил изгаряния на лицето и ръцете. В пламъците са изгорели мебели, техника, 4 кв.м. пвц дограма, опушени са 60 кв.м. стени. Пламъците били погасени с помощта на 300 л. вода. Апартаментът е спасен от опожаряване.
Погасени са два пожара в сухи треви и отпадъци в село Вехтово и в кв. „Калугерица“ на гр. Каспичан. Оказана е техническа помощ на община Нови пазар за дезинфекция на търговски обекти и на болна жена в гр. Шумен.
Два пожара – в сметище в село Вехтово и в отпадъци в Нови пазар са ликвидирали огнеборците на 28 март. Двете произшествия са без материални щети. Малко след 17.00 часа на 28 март било потърсено съдействие за мъж, който пострадал при събаряне на постройка на ул.“Република“ в Шумен. 37-годишният шуменец бил ударен от комин, който паднал при събаряне на постройка след неспазване на правила за техника на безопасност.
За времето от 27 до 28 март спасителен екип от Шумен е оказал съдействие за зареждане на кислородна бутилка на болна жена в града, екип от Нови пазар е оказал техническа помощ за дезинфекция в търговски обекти в града.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНедоразумение: Възрастни хора искат от доброволците на БЧК да им пазаруват безплатно
Следваща статияПрокуратурата подхвана още двама, „избягали“ от карантината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here