дом Общество НАП ще извърши годишно приключване в периода 1-10 януари 2021 г.

НАП ще извърши годишно приключване в периода 1-10 януари 2021 г.

0
ДЯЛ

Възможността за плащане през виртуален ПОС на НАП ще бъде прекратена в 10.00 часа утре, 31 декември, съобщиха от приходната агенция. Дотогава ще се приемат плащания без такса чрез е-услугата виртуален ПОС на НАП. Плащания с дебитни и кредитни карти на ПОС терминали в офисите на НАП ще могат да се извършват до 12.00 часа на 31 декември.
Физически лица, които подават годишна декларация за облагане на доходите, могат да го направят чрез електронната услуга на НАП със стартирането на кампанията от 11 януари 2021 г. Подаването на декларациите на хартиен носител в офисите на приходната агенция също ще започне на 11 януари.
В периода 1-10 януари 2021 г. в НАП ще се извършват дейности, свързани с процесите по годишно приключване за 2020 г. и превключване работата на информационните системи за 2021 г.
Подаване на декларации за облагане с корпоративни данъци чрез електронната услуга ще започне на 1 март 2021 г. Промяната в началната дата е заради промени в законодателството.
Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови договори ще бъде достъпна в периода от 5 до 10 януари, но резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от НАП поетапно след 11 януари 2021 г. Справочната информация в този период ще е актуална към 4 януари 2021 г. За тези обстоятелства е уведомена Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”.
Регистрираните по ЗДДС лица ще могат да подават справки-декларации и VIES-декларации по ЗДДС чрез е-услугата на НАП от 1 януари, като информацията ще се отрази в справката за задълженията плащанията след 11 януари 2021 г.
Плащания на здравни вноски от граждани с прекъснати здравно-осигурителни права в периода 1-10 януари 2021 г. ще могат да се извършват само по банков път чрез търговските банки.
Здравният статус, който НАП ще публикува на 1 януари 2021 г. ще бъде актуален с данни към 31 декември 2020 г. с изключение на плащанията от търговските банки, които ще бъдат актуални към 30 декември 2020 г.
Здравният статус няма да се актуализира в периода от 1 до 10 януари. Ако в този период се плати през търговска банка, то възстановяването на здравни права става в офис на НАП. Следващата актуализация на здравния статус ще бъде на 11 януари и тя ще включва всички данни към 10 януари 2021 г.
Подаването на Декларация образец 7 в периода от 1-10 януари ще може да става чрез електронната услуга с персонален идентификационен код или КЕП, както и на място в офисите на НАП, но подадените данни ще се отразят в системата след 11 януари.
Удостоверяването на непрекъснати здравно-осигурителни права в периода от 1 до 11 януари ще става в офиса на НАП по постоянен адрес с хартиен документ.
В периода от 1 до 10 януари 2021 г. информацията за задълженията и плащанията, визуализирана чрез е-услугите на НАП ще бъде актуална към 31 декември 2020 г. На 11 януари 2021 г., след приключване на дейностите по годишното приключване, данните ще бъдат актуализирани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия2020-а се оказа година на изпитание за общинските финанси
Следваща статия1 729 нови случая на COVID-19, в Шуменско – 60

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here