дом Здраве МБАЛ-Шумен в челните места по общ брой пациенти и заети COVID легла...

МБАЛ-Шумен в челните места по общ брой пациенти и заети COVID легла в страната

0
ДЯЛ

Четвърто място в страната заема Многопрофилната болница в Шумен по общ брой пациенти, които са настанени за лечение – 521. Болницата е и в топ 10 на хоспитализираните с коронавирус. Това показват данните на НЗОК.
При изчисление брой легла спрямо населението в дадените области и хоспитализирани пациенти с опасния вирус областната болница в Шумен ще се настани трайно на първите места в черната класация.
Броят на болничните легла, за които има сключен договор с НЗОК в областта са 702. От тях над половината – 463 са в МБАЛ-Шумен. Със 146 легла разполага Комплексният онкологичен център, а 37 са местата в СБАЛК по кардиология „Мадара“. В Многопрофилната болница във Велики Преслав има 56 легла, но лечебното заведение е на ръба на оцеляването и не приема пациенти с COVID-19.
521 места е заетостта на легловата база на лечебните заведения в областта към вчерашна дата.
Към момента единствено Многопрофилната болница в Шумен и клонът й в Нови пазар лекуват болни с коронавирус.
234-ма бе броят на хоспитализираните с болестта в областната болница при капацитет от 463 легла. Припомняме, че в МБАЛ-Шумен се приемат и всички спешни случаи от региона.
Капацитетът на болницата за прием на пациенти с коронавирус е изчерпан, а петима души от Шуменско вчера бяха пренасочени за лечение в Търговище.
Поради усложнената обстановка с разпространението на COVID-19 в Шуменско директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов обяви още вчера, че ще предложи на Областния кризисен щаб да затегне противоепидемичните мерки и да затвори ясли, детски градини, училища и заведения. Д-р Костов бе категоричен: „Нужно е на територията на областта да се вземат драстични мерки, в противен случай ще изгубим още човешки животи“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия420 нарушения по пътищата са регистрирани в Шуменско за седмица
Следваща статияПредстои приемането на заявления за гласуване с подвижна кутия на карантинираните

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here