дом Общество Предстои приемането на заявления за гласуване с подвижна кутия на карантинираните

Предстои приемането на заявления за гласуване с подвижна кутия на карантинираните

0
ДЯЛ

Във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 4 април 2021 година, Община Шумен информира гражданите, че в периода от 24 до 31 март включително, избирателите, които към 4 април 2021 г. ще са поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.
Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация съгласно Закона за здравето, заявили желание да гласуват с подвижна избирателна кутия, ще могат да дадат своя вот в секции за гласуване с подвижна избирателна кутия, различни от тези, предназначени за избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение.
В заявлението за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация, се посочват: трите имена на избирателя, ЕГН (личен номер), постоянният или настоящият адрес, когато е подадено искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес, телефон за връзка и имейл адрес, ако има такъв.
Заявлението се подава до кмета на общината, кметството или кметския наместник на съответното населено място лично, по поща, по факс, на имейл адрес mayor@shumen.bg или чрез интернет страницата на Община Шумен в секция „Е-услуги”. Съобразно начина на подаване то може да е:
– саморъчно подписано от избирателя и подадено от пълномощник;
– подписано и подадено от пълномощник;
– саморъчно подписано и сканирано;
– подписано с електронен подпис.
В случаите, в които документът се подава чрез упълномощено лице, към заявлението за гласуване се прилага пълномощно, написано в свободен текст.
Образец на заявлението може да се изтегли от официалния сайт на Община Шумен – раздел „Избори”, секция „Избори за народно събрание 2021”.
Подвижни избирателни секции за хора, поставени под карантина, ще бъдат образувани на територията на дадено населено място, ако до 31 март 2021 г. са подадени най-малко 10 заявления от избиратели и постоянният им или настоящ адрес (в случаите, когато са подали заявление и са били вписани в избирателния списък по настоящия им адрес) е на територията на съответното населено място.
Преценката дали избирателят отговаря на условията да гласува с подвижна избирателна кутия се извършва от общинската администрация по населени места след проверка в Регионалната здравна инспекция или Националната информационна система за борба с COVID-19.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМБАЛ-Шумен в челните места по общ брой пациенти и заети COVID легла в страната
Следваща статияНад 53 000 лева допълнително ще бъдат отделени за ремонт на улици във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here