дом Политика Мая Манолова с акция „Събуди се, ЦИК!” на 18 август

Мая Манолова с акция „Събуди се, ЦИК!” на 18 август

0
ДЯЛ

Мая Манолова в понеделник подаде в ЦИК заявление за присъствие на заседанието на ЦИК във вторник в 10,00 ч.
Утре, 18 август, от 7.00 ч. председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова заедно с активисти на „Изправи се.БГ” и участници в протестите започват акция „Събуди се, ЦИК, за машините!”
Акцията започва в 7.00 ч. сутринта пред ЦИК, където трябва да се проведе заседание на комисията.
„Настояваме референдумът и предсрочните парламентарни избори да бъдат произведени чрез машинно гласуване, както е записано в Изборния кодекс, като ние подкрепяме и машинното, и дистанционното електронно гласуване“, каза Манолова в понеделник пред президентството, докато внасяше апела си към Румен Радев да инициира референдум заедно с предсрочните избори.
„За последен път се обръщаме към Борисов със 7 представители в ЦИК, към Нинова с 6 представители в ЦИК, към Карадайъ с двама представители в ЦИК, към „Обединени патриоти“, „Демократична България“ и „Воля“, които има по един представител. Незабавно да внесат процедурата за обществена поръчка за закупуване или наемане машини за гласуване“, категорична бе Манолова днес, като даде ултиматум на ЦИК до края на деня в понеделник да се обяви обществената поръчка, която е подготвена, но не се публикува.
Манолова подчерта, че в противен случай няма да има честни избори и държавата ще се превърне в София-2 – изборите ще се правят от групировките, от мутрите, от подземния свят, както беше в София и в други градове на последните местни избори, за които специално с решение на парламента машинното гласуване беше отменено.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Млада жена отива на съд, обрала чичо си
Следваща статияПри избори днес: ГЕРБ – 14,5%, БСП – 13,9%, „Има такъв народ“ – 7,9%, ДПС -6,8%, „Демократична България“ – 5,7%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here