дом Общество В петък спират водата на Шумен за 48 часа, ремонтират 20 аварии

В петък спират водата на Шумен за 48 часа, ремонтират 20 аварии

0
ДЯЛ

Водата в Шумен ще бъде спряна за 48 часа в полунощ на четвъртък срещу петък. Крайната мярка се налага поради отстраняване на десетки аварии по довеждащия водопровод от язовир „Тича“. Това бе опвестено днес на заседание при областния управител на Шумен проф. Стефан Желев. На срещата присъстваха кметовете на Шумен, Търговище и Велики Преслав, управителят на ВиК-Търговище и представител на Водното дружество в Шумен.
За 48 часа вода няма да има и в селата Дибич, Белокопитово, Панайот Волов и източната част на квартал „Дивдядово“. При нормално протичане на работата, водоподаването ще бъде възстановено в неделя сутринта.
На сухо от 08.00 часа сутринта в петък остават още Велики Преслав, Търговище и селата Божурово, Братово, Цветница и Пайдушко, както и ромската махала в Търговище. Там обаче водата ще бъде пусната около 16.30 още в петък. В това увери управителят на ВиК-Търговище. Екипи от Водното дружество ще отстраняват аварии на шахти с номера 16, 18 и 20, като общата загуба на вода в момента от трите е 200 литра в секунда. Направен е обход на зоната, а 80% от техниката вече е на терен.
Само за източване на водопровода са нужни между 6 и 12 часа и още толкова за пълненето му.
На най-голямата авария в Шумен ще работи екип от 13 души. Там загубата на вода е 20 литра в секунда. Най-трудни са авариите по трасето край село Хан Крум.
Довеждащият водопровод от язовир „Тича“ е с дължина над 22 километра. Локализираните и набелязани за отстраняване повреди са общо 20. Осигурени са 12 екипа за работа на терен. В големия ремонт ще се включат и групи от Бургас и Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВъзрастен пешеходец е в болница с комоцио след сблъсък на пешеходна пътека
Следваща статияПияният шофьор, катастрофирал тази сутрин в Шумен е без книжка, колата – с прекратена регистрация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here