дом Общество ​ С панихида за загиналите за Освобождението в Шумен започна честването на...

​ С панихида за загиналите за Освобождението в Шумен започна честването на 3-ти март

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

С панихида в памет на загиналите войни и опълченци в Шумен започна отбелязването на 143 години от Освобождението. Службата в храма „Свето Възнесение Господне“ води отец Димитър в съслужение със свещеници от Шумен.

Снимка: 24shumen.com

Да се преклонят пред подвига на загиналите в храма бяха кметът Любомир Христов, областният управител проф. Стефан Желев, председателят на Общинския съвет Красимир Минчев, депутатите Димитър Александров и д-р Румен Генов, общински съветници, общественици граждани, и гости от Украйна.
След заупокойната молитва, свещениците отслужиха молебен за здраве и благоденствие.
В словото си към присъстващите отец Димитър припомни за подвига на всички паднали за Освобождението. „На този ден почитаме паметта на всички наши деди, които дадоха живота си за свободата. Нека в този ден си припомним техния подвиг и саможертвата в полза на другите. Това са непреходни ценности, които трябва да пренесем през времето и да предадем на децата си“, каза отец Димитър.

Снимка: 24shumen.com

След службата присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметните плочи на шуменските опълченци в двора на храма „Свето Възнесение Господне“.
Тържествата в Шумен днес ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на всички възрожденци в града.
В 18.30 часа започва и тържествената заря-проверка пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПремиерът Борисов: С много работа ще докажем, че сме достойни наследници на нашите предци
Следваща статияОтличиха най-добрите в Националния конкурс за изпълнение на българска литература на РБ „Стилиян Чилингиров”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here